Сесійний день обласної ради почався з екологічного мітингу

Перед початком чергової сесії обласної ради, під стінами ОДА представники громади Чигиринщини, Канівщини та активісти ЦК «Азов» провели мирну акцію з вимогою заборонити будівництво курників на Чигиринщині та Канівської ГАЕС, вбачаючи в цьому загрозу екологічної катастрофи на Черкащині. Окрім того протестувальники вимагали звільнення голови Чигиринської райдержадміністрації, який, на переконання людей, лобіює будівництво курників «Нашої Ряби».

З початком роботи депутатів протестувальники перемістились до сесійної зали, маючи намір на загал обранців заявити про свої вимоги. Таку можливість дали, в рамках регламенту, учасник акції протесту зачитав спільну резолюцію.

Голова обласної ради пан Вельбівець звернувся до громади Черкащини із розумінням даної проблеми, проте закликав дотримуватись, у своїх вимогах, відповідних норм.

Все ж таки громада Чигиринщини та Канівщини сподівається на позитивне для себе рішення цього болючого питання. Адже ця проблема не локального характеру, а може похитнути екологічний стан всієї країни.

У Черкасах прийняли бюджет 2017, цьогорічний розподіл коштів скорегували.