Власник GPS-трекерів хоче зняти їх з черкаських тролейбусів і звинувачує в цьому владу

Про це він заявив під час прес-конференції, присвяченій транспортній реформі у м. Черкаси. Влітку цього року трекери були встановлені на всіх тролейбусах, пізніше – на деяких маршрутівках. Таким чином потенційні пасажири отримали можливість відслідковувати транспорт в русі. Більше про реалізацію проекту знає директор «Черкасиелектротрансу» Петро Кучер.

Раніше автор «Mapamagic» тестував додаток у Лондоні. На прикладі Черкас вирішив розкрутити стартап в Україні, аби продати ідею іншим містам.

Підприємець жодного разу не презентував проект перед депутатами. Тож представники міської влади запрошують його взяти участь у відкритих торгах, що відбудуться у березні 2017 року. Оскільки у міськвиконкомі переконані – софт має належати або місту, або КП «Черкасиелектротранс». На такі умови, автор проекту не погоджується. Він готовий дати обладнання лише в тимчасове користування і будь-якої миті може його відкликати.

Варто зазначити, що додаток  «Mapamagic» не є унікальним. Аналогічні сервіси пропонують і широковідомі пошукові системи. Для цього лише необхідно придбати GPS-трекер, встановити його на транспортний засіб та під᾽єднати до мережі Інтернет. Черкаська міська рада буде впроваджувати систему електронного контролю вже  наступного року. Участь у тендері зможуть взяти усі бажаючі.