У міськраді намагаються таємно «просунути» забудову Соснівки?

У Черкасах продовжується історія із вже скандальним будівництвом житлового комплексу у Соснівці. Нагадаємо, що в середині грудня 2016 року на офіційному сайті міськради з’явилась інформація про те, що на території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 планується будівництво великого житлового комплексу та очікується збір пропозицій для внесення змін до детального плану забудови. Проте подібний контакт з громадою викликає багато питань. Зокрема черкаський журналіст Валерій Воротник на своїй сторінці у «Facebook» звернув увагу на те, що дату і час організатори громадських слухань не вказали. Однак, з власних джерел, нам стало відомо, що обговорення скандального будівництва має відбутись у вівторок о 14:30 в кабінеті начальника управління планування та архітектури Чернухи Віталія Володимировича.

Окрім того науковці інституту археології кажуть про те, що будівництво будь-яких житлових об’єктів на даній території неможливе.

Старший науковий співробітник інституту археології НАНУ Дмитро Куштан зазначив, що він та його колеги були здивовані, коли дізнались, що на цій території планується будівництво. Справа в тому що на цій ділянці розташована пам’ятка археології – поселення земленицької культури, окрім того вся територія входить до складу заповідної зони «Черкаські берегові схили». Тобто будь-які будівельні роботи там можуть проводитись тільки після проведення археологічних досліджень, а також цільове призначення таких об’єктів може бути  пов’язане тільки з історико-археологічними та парково-рекреаційними цілями.

Підрядник: Черкаси замело снігом через помилку синоптиків, свята, погане паливо та мороз.