У Черкасах спіймали серійного грабіжника квартир

Зараз поліцією встановлено причетність затриманого до 13 крадіжок майна громадян. Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Згідно санкції статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

У Черкасах затримали ґвалтівника. 

Бондаренко поклав край тендерній мафії та схемам, що працювали в Черкасах протягом десятка років

Ліквідація єдиного тендерного комітету реальний крок до викорінення корупції в міській владі.  Закупівлями товарів та послуг займатимуться безпосередньо департаменти та комунальні заклади.

Черкаські інтернет провайдери заблокували доступ до російських інтернет-ресурсів

Згідно Указу Президента України № 133/2017 Петра Порошенка від 15 травня 2017 року у дію вводиться рішення Ради Національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів». Тож 29 травня останній великий черкаський інтернет-провайдер обмежив для своїх клієнтів доступ до ресурсів сервісів “Mail.ru” (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів “Вконтакте” (www.vk.com) та “Одноклассники” (www.ok.ru). Також санкції введені проти ТОВ “Яндекс” (Москва) і “Яндекс. Україна”, російських компаній розробників-антивірусів “Лабораторія Касперського” і “Доктор Веб”.

Відтепер фактично всі черкаські користувачі інтернету втратили можливість відкритого доступу до перерахованих вище інтернет-ресурсів.

Ми запитали містян, як вони оцінюють дане рішення.

Читайте також: В Україні заблокують популярні російські соціальні мережі.

На пляжі «Пушкінський» тривають роботи з благоустрою

Невдовзі у Черкасах стартує пляжний сезон. Тож будівельники намагаються максимально швидко підготувати територію пляжу «Пушкінський» для черкасців та гостей міста. Наразі вже майже готова берегова зона та зони відпочинку. Невдовзі працівники облаштують рятувальний пункт та сонцезахисні об’єкти. У планах, встановлення декількох волейбольних майданчиків та розширення спортивної зони.

Також для відвідувачів пляжу будівельники облаштують кілька туалетів та літніх душів, серед яких будуть для людей з обмеженими можливостями.

Читайте також: Черкащанам представили проект реконструкції пляжу «Пушкінський».

У середмісті запрацював ярмарок меду

У центрі Черкас запрацював ярмарок меду. На ярмарці представлені різноманітні види меду та продукти бджільництва.

Продукти бджільництва – найдавніший спосіб людства для лікування багатьох захворювань. Також це чудове функціональне харчування, необхідне для того, щоб бути і залишатися здоровим, яке ідеально збалансоване за складом вітамінів, мікро – і мікроелементів, а також інших біологічно активних речовин.

Про ефективність цих продуктів говорить той факт, що 78% довгожителів на Земній кулі – бджолярі.

Читайте також: Середмістя Черкас прикрасили патріотичними прапорами.

У сквері «Юність» вуличний музикант грає заради миру та милосердя

Скромно одягнений чоловік з гітарою в руках Василь Милосердний-Спасенний, як називає себе автор, таким чином приносить людям добро та закликає до доброчинності. Протягом життя чоловік працював рятівником, каменярем, будівельником, садівником та городником. Зараз шиє речі із джинсу, грає на вулиці та підробляється як може.

У самому центрі Черкас музикант Андрій Бойко супроводжує перехожих своїми піснями.

У Черкасах стартував «Чілдрен Кінофест»

Він триватиме до 4 червня у кінотеатрі «Україна». Показ дитячих фільмів відбуватиметься щоденно о 10 ранку. Вхід безкоштовний. Цього року до конкурсної програми фестивалю увійшло сім дитячих стрічок, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Минулого року фестиваль відбувся у 18 українських містах і зібрав понад 30 000 глядачів.

Україну у конкурсі фестивалю представляє фентезі-мультфільм “Микита Кожум’яка”. Казка, що зібрала на батьківщині понад 11 млн. гривень, також вийшла в прокат у Польщі й Туреччині, а тепер побореться за глядацькі симпатії гостей “Чілдрен Кінофесту”. Переможець конкурсної програми визначається глядацьким голосуванням. Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію сімейних походів у кіно та залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів.

Наприкінці квітня у черкаському кінотеатрі “Україна” відбулася “Довга ніч короткого метру”.