Придніпровський суд обрав запобіжних захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості внесення застави для Вадима Мельника, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка.

1 червня у Черкасах Придніпровський районний суд обрав
запобіжних захід у вигляді тримання під вартою терміном
на 60 днів (до 28 липня включно) без можливості внесення
застави для Вадима Мельника, якого підозрюють в організації
викрадення і вбивства у 2014 році черкаського журналіста
Василя Сергієнка.
За вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146
(незаконне позбавлення волі або викрадення людини),
ч. 3 ст. 27 п.п. 3, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство),
ч. 3 ст. 27 ч.2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження
майна), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації)
Кримінального кодексу України зловмиснику загрожує до 15 років
позбавлення волі або довічне позбавлення волі

 

Повна версія ухвали слідчого-судді Придніпровського суду

У Черкасах з᾽явився куточок Тайланду

У Галереї народного мистецтва презентували виставку Тетяни Черевань «Коло життя». Представлена серія полотен була створена після подорожі художниці на тайський острів Самуї. Під час першого візиту туди три роки тому, Тетяна та її родина натрапили на закинуту галерею. Місцевий майстер, що колись володів нею, вже давно помер, але мандрівникам вдалось познайомитись та потоваришувати із його онукою. Повернувшись на Самуї нещодавно Тетяна знов відвідала це місце, знайшовши його у жахливому стані – зі стелею, що протікала, стінами, що розвалюються від старості, та поїденими термітами картинами. Художниця вирішила взяти декілька вцілілих полотен, аби використати їх у своєму новому проекті. Всі полотна були цікавими взірцями дзенського каліграфічного мотиву, знаного як енсо – це коло, буддистський знак цілісності, просвітлення, циклічності та пустоти. Використовуюючи енсо як тло для вісьмох портретів, Тетяна підсилює їх внутрішню наповненість та філософським підтекстом, поєднуючи Західний інтерес до індивідуальності та типове для східних культур нехтування матеріальною стороною буття. Так про роботи художниці говорить мистецтвознавець Олександра Осадча.

Серцевину проекту складають 8 картин, які доповнено графічними та живописними замальовками з подорожі.  Всього на виставці більше 30 творів , які художниця створила протягом 4 місяців.

У Черкасах юні художники представили свої роботи.

На перехресті Хрещатик-Дашкевича сталася аварія

Внаслідок раптової несправності водопровідної мережі на частині проїжджої частини просів асфальт. На місце події прибули працівники комунальних служб,  небезпечну ділянку обгородили та за допомогою спеціальної техніки дісталися до місця пориву. Наразі триває робота із заміни частини каналізаційної мережі. Протягом доби рух транспорту вул. Хрещатик обіцяють відновити. Повністю ліквідувати наслідки аварії та відновити дорожнє покриття планують до 6 червня.

Комунальники ліквідовують порив на перехресті Дашкевича-Благовісної.

Оскандалена колегія суддів Апеляційного суду, що випустила Мельника на свободу, не з’явилась на оголошенні повного тексту ухвали

Скандальна колегія суддів Апеляційного суду Черкаської області, що замінила міру запобіжного захисту на домашній арешт підозрюваному у вбивстві корсунського журналіста Василя Сергієнка. 2 червня, у присутності сторін процесу, судді мали зачитати повний текст ухвали, однак слуги Феміди не стали цього робити, мотивуючи це тим, що прокурори та адвокат запізнились. Тож дана дія повністю суперечить нормам законодавства.

Активісти розцінили неявку суддів такою, що діє на користь підозрюваному.

Громадський діяч з Корсуня показово розкидав у коридорі суду муляжі купюр доларів США та заявив, що Апеляційний суд найкорумпованіший.

Читайте також: Громадськість не дала підозрюваному у вбивстві журналіста Сергієнка вийти на волю і заблокувала Черкаський апеляційний суд. Слідчий пред’явив Мельнику нову підозру в участі в організованому злочинному угрупуванні.

У Черкасах презентували книгу про Голодомор

У Черкасах відбулась офіційна презентація нової книги про страшний геноцид українського народу – Голодомор. Автор роману Олександр Дудко закінчи роман ще у 1995 році, проте тільки зараз він вийшов у світ.

У книзі описане життя родини автора та його односельчан у роки Голодомору та голоду 46-47 років.

Презентувати книгу прибула сім’я письменника: дружина та діти.

Читайте також: У Черкасах юні художники представили свої роботи.

На соборній площі підприємець встановив дитячий атракціон прямо на газон

В середмісті Черкас біля безкоштовного дитячого майданчику росте комерційна діяльність. Біля самісінького входу його появляються все нові і нові дитячі атракціони. І відрізняються вони від подарованого місту «Рошеном» грального майданчику тим, що надають виключно платні послуги. Можливо це було б доброю практикою, якщо б не вартість послуг. Та встановлені прямо посеред тротуару холодильники з напоями.
А днями, прямо на зеленому газоні за кованою огорожею, було встановлено надувний батут для малечі.
За кілька днів роботи, газон, який доглядали роками було витоптано, але навряд чи підприємець, непокоїться його відновленням.
Зрозуміло, що дитячі забави це гарна річ. Але черкаські парки поступово комерціалізуються, перетворюючись на  спосіб заробляння грошей. Вже кілька років центральна частина парку Сосновий бір переповнена комерційними забавами. Тепер, схоже, настала черга і центральної частини міста.

У Черкасах визначили найталановитіших дітей

Гала-концерт переможців щорічного міського конкурсу «Таланти твої, Черкаси» відбувся у БК ім. І. Кулика.

У цьому році на участь у конкурсі було подано 134 заявки за напрямками: фортепіано, скрипка,  баян, акордеон,  флейта, саксофон, сопілка,  гітара,  домра,  вокал,  образотворче мистецтво, акторська майстерність. У більшості номінацій діти показали високий професійний рівень підготовки та значне покращення майстерності.

Так, за результатами творчого змагання лауреати отримали нагороди – звільнення від оплати за навчання відповідно на 100% за перше місце, на 70% за друге і на 30% за третє. Таке заохочення отримає 31 дитина.

Конкурс «Таланти твої, Черкаси» проводиться щорічно з метою виявлення та підтримки талановитих, творчообдарованих дітей міста, сприяння активізації та розвитку дитячої музичної творчості, акторської майстерності, художнього смаку, стимулювання професійного росту виконавців. Загалом у 6-ти міських школах естетичного виховання навчається понад 3 тис. дітей.

У Черкасах юні художники представили свої роботи.