Міський голова Черкас не боїться імпічменту

Про це Анатолій Бондаренко заявив під час прес-конференції, присвяченій розбудові «Митниці». Він повідомив, що частина депутатського корпусу хоче «зсунути» демократичний виконком, а деякі політики не дають владі розвивати місто. Попри це, міський голова впевнений, що діє правильно і готовий ще раз довести це на виборах.

Міський голова Черкас запросив громадськість до обговорення проекту розвитку “Митниці”.

У Черкасах викрили чергову нарколабораторію

Нарколабораторію організували двоє 28 та 29-річних жителів Черкас. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 КК України. Триває досудове розслідування.

До працівників поліції надійшла оперативна інформація, що на території Черкаського району невідомі особи організували виготовлення та збут наркотичних засобів. Під час проведення слідчо-розшукових дій інформація знайшла своє підтвердження.

Як з’ясувалося, двоє жителів Черкас, організували в орендованому будинку в одному із сіл Черкаського району нарколабораторію по виготовленню амфетаміну.

Правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків в їх домоволодіннях. Під час яких в орендованому будинку зловмисників, було виявлено спеціальне приладдя для виготовлення амфетаміну, хімічні речовини для виготовлення наркотиків та відходи від виготовленої речовини. Також виявлено близько 100 грамів речовини білого кольору, схожої на амфетамін та марихуану розфасовану в пакетики. В іншого фігуранта кримінального правопорушення в гаражному приміщені в Черкасах, вилучено наркоречовину рослинного походження та частину прекурсорів.

Вилучені речові докази направлені на дослідження. За даним фактом Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: Черкащани можуть захистити нерухомість від рейдерських захоплень.

Головний архітектор Черкас пояснив найбільш суперечливі моменти розбудови «Митниці»

Про це Віталій Чернуха розповів під час обговорення проекту з громадськістю. Як виявилося, намитий острів, що знаходиться неподалік пляжу «Живчик» було створено під багатоквартирну житлову забудову. Та, враховуючи суспільну потребу цільове призначення острова було змінено і, воно не передбачає спорудження на ньому будинків. Наразі це землі рекреаційного призначення. Про інші моменти – далі у сюжеті.

Міський голова Черкас запросив громадськість до обговорення проекту розвитку “Митниці”. 

У Черкасах рятувальники оперативно загасили автомобіль

Ввечері 31 липня під час руху загорівся автомобіль. Подія відбулась на вулиці Бидгощській. На місце пожежі оперативно прибув екіпаж рятувальників 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які за лічені хвилини приборкали полум’я.

За попередніми даними причиною пожежі стала технічна несправність паливної системи автомобіля.

Читайте також: У Черкасах затримали викрадачів людини.

Черкащани можуть отримати акти про цивільний стан у режимі он-лайн

Через інтернет можна повторно отримати документи, що підтверджують факти держреєстрації народження, шлюбу, розлучення, смерті чи зміни імені. Для цього необхідно мати право на отримання копій та підтвердити особу заявника. Аби не стояти у довгих чергах громадяни можуть скористатися послугами веб-порталу або он-лайн Будинку юстицій. Протягом 7 місяців у Черкаській обл. сервісом скористалося майже 600 громадян, он-лайн видано 21 документ. Кількість користувачів щомісяця зростає.

Стати юридичною особою тепер простіше, інформують у Черкаському управлінні юстиції.

Черкаських підприємців атакують псевдофіскали

Шахраї телефонують від імені Головного управління ДФС в Черкаській обл. до платників податків і вимагають грошову винагороду за непроведення перевірки. Про це повідомила начальник відділу комунікацій управління організації роботи Головного управління ДФС в Черкаській обл. Олена Заскальна. Вона зауважила, що хвиля подібних шахрайств час від часу спостерігається не лише на Черкащині, а й в Україні вцілому. Шахраї, зазвичай, поводять себе зухвало і чимдуж намагаються переконати «жертву». Якщо вас намагаються ошукати, податківці радять телефонувати на гарячу лінію Головного управління ДФС в Черкаській обл. за номером (0472) 33-91-34.

До уваги черкаських підприємців: як захиститися від шахраїв. 

Міський голова Черкас запросив громадськість до обговорення проекту розвитку “Митниці”

Напередодні позачергової сесії Черкаської міськради, що відбудеться 4 серпня, міська влада спільно з представниками громадських організацій та жителями «Митниці» обговорили проект розвитку мікрорайону. Міський голова Анатолій Бондаренко запевнив присутніх, що у новій редакції генерального плану житлова забудова на березі Дніпра відсутня, а відстань від води до капітальних споруд складає 158 м.

Черкаська набережна має бути курортною зоною, – міський голова.