Депутати не змогли подолати вето мера

Депутати міської ради вдруге голосували за розпуск діючого виконавчого комітету, однак і в цей раз для ухвалення цього рішення не вистачило голосів.

Читайте також: “Білий Молот” закликав раду утриматись від призначень депутатів на керівні посади у комунальних службах

Депутати вшанували пам’ять загиблих в Іловайському котлі

Міський голова Черкас Анатолій Бондренко запропонував розпочати засідання ради з хвилини мовчання у пам’ять за загиблими у боях за Іловайськ.

18 серпня, в ході запеклих боїв, українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23—24 серпня у тил українського угрупування з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів, іловайське угрупування опинилося в оточенні.

За офіційними даними у боях за Іловайськ загинуло 366 українських військових, поранено – 429, у полон взято – 128 та ще 158 наших вояків пропали безвісти.

Читайте також: На Черкащині СБУ затримали пропагандиста «русского мира»

У міськраді створюють нові депутатські групи та виключають депутатів з фракції

У Черкаській міській раді відбулась перетасовка депутатів та політичних сил. Так до лав пропрезидентської групи БПП “Солідарність” прийняли колишнього члена “Самопомочі” Романа Шевченка. Також було оголошено про повне припинення у стінах міськради партії “Укроп”, та створення, з її колишніх членів, депутатської групи “За громаду”. Окрім цього голова міського осередку ВО “Батьківщина” Роман Діскант повідомив про те, що депутата Руслану Лолу було виключено з числа “батьківщинівців”.

Читайте також: Черкаський УКРОП добиватиметься відкликання депутатів-зрадників з міської ради – заява керівника обласної організації Михайла Бінусова

Одарич – більше не депутат

Заяву про дострокове припинення повноважень депутата міськради від імені Сергія Одарича, зачитав інший депутат Олександр Згіблов. Про це він повідомив на сьогоднішній сесії.

Читайте також: Туалетний бізнес секретаря міськради: В середмісті Черкас замість туалету буде бургерна

“Білий Молот” закликав раду утриматись від призначень депутатів на керівні посади у комунальних службах

Представник ГО “Білий Молот” оголосив на сесії міської ради заяву, в якій йдеться про те, що призначення депутатів на керівні посади у комунальних підприємствах, службах тощо – є прямим порушенням чинного законодавства та створює сприятливе корупційне середовище.

Читайте також: Одарич – більше не депутат

Черкаський УКРОП добиватиметься відкликання депутатів-зрадників з міської ради – заява керівника обласної організації Михайла Бінусова

Михайло Бінусов, очільник обласної організації партії УКРОП телефоном прокоментував “Антені” гічні заяви колишнього однопартійця Руслана Зорі.
– Сьогодні на сесії Черкаської міської ради Ваші колишні однопартійці заявили про вихід з фракції УКРОП і створення нової депутатської групи.

– Зараз ми можемо спостерігати за подіями,сценарій яких був спланований ще два роки тому. Сергій Одарич так би мовити командирував своїх людей про всяк випадок в інші політичні сили. Зокрема в УКРОП. Це було просто використання бренду та незаплямовного ні ким і не чим рейтингу партії.

Два роки депутатської діяльності довели, що черкаські укропівці були фактично філією Партії Вільних Демократів,які не приймали жодних самостійних рішень, не виконували рішення партійних органів та завжди голосували виключно синхронно з ПВД за вказівкою їх Київського власника. За два роки депутатства жителі міста незнють хто такий Очеретній Сергій та Акопян Артур.

З певнененістю можна сказати,що при голосуванні на виборах до міської ради люди сплутали Акопяна Артура з його одофамільцем Акопяном Арменом депутатом міської ради попереднього скликання,який дійсно за своєї каденціі багато зробив для людей та міста в цілому.

Теж саме можна сказати за Очеретнього Сергія, який за два роки депутатства не зробив нічого корисного ні для свого округу ні для мешканців міста в цілому,окрім того що отримав собі “теплу” посаду заступника начальника Черкаського ДАБІ Люди на округах де вони обиралися не знають хто їх депутати,не бачили їх в обличчя. Партія УКРОП – це об’єднання українських патріотів, які щоденною кропіткою працею доводять, що вони патріоти, що їм не байдуже майбутнє громадян котрі їх обрали своїми представниками у органах місцевого самоврядування представляти свої інтереси, а не інтереси окремо взятих осіб.

Ми доб’ємося, щоб депутати –зрадники склали свої повноваження через процедуру відкликання депутатів з ініціативи виборців,тому що виборці голосували за політичну силу, а не за перефарбованих вільних демократів. УКРОП має свою стратегію і бачення майбутнього як України, так і Черкас.

Нам не потрібні ті, хто просто використовує партійну символіку та прикривавається нею. Нам потрібні дієві люди. Нам потрібні справжні патріоти які конструктивно і чесно працюватимуть в міській раді на благо міста та в інтересах виборців,а не кримінального клану з яким вони нині в міськраді утворили єдину депутатську групу.

 

 

Довідково:
18 серпня відбулася ХІІІ конференція Черкаської обласної організації партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». У ній взяли участь 35 делегатів – представників місцевих парторганізацій Черкащини. Присутні розглянули питання щодо поточної ситуації в регіональному осередку, обрали голову та склад ради обласної організації. Очолив УКРОП Черкащини Михайло Бінусов. Він обирався на альтернативній основі та здобув одноголосну підтримку.

Руслан Зоря, Артур Акопян та Сергій Очеретній своїм рішенням остаточно довели, що не гідні представляти партію в органах місцевого самоврядування. Відтак їхній вихід ми розцінюємо як очищення партійного імені від пристосуванства і неефективності. За два роки діяльності ці депутати не виправдали довіри своїх виборців. Натомість вони фактично відпрацьовували «довіру» екс-мера Черкас Сергія Одарича, голосуючи синхронно з його «Партією вільних демократів». За одне з таких голосувань – щодо питання про розпуск виконавчого комітету міськради Черкас – Руслан Зоря, Артур Акопян та Сергій Очеретній отримали догану від Президії УКРОПу через порушення партійного Статуту. Крім того, Руслан Зоря, колишній очільник обласної організації партії, не зміг реалізувати потенціал УКРОПу на виборах в об’єднаних територіальних громадах, попри те, що у 2015 році партія мала високі показники під час місцевих перегонів.

Так, під час волевиявлення 30 квітня до рад ОТГ на Черкащині не пройшов жоден кандидат, якого висунуло «Українське об’єднання патріотів». Не на повну силу працювала й міська організація УКРОПу. Черкаська обласна організація «Українського об’єднання патріотів» переконана, що партія не має права миритися з тими, хто не працює на благо громади, а лише прикривається патріотичними гаслами та прапорами, щоб реалізувати власні амбіції.

На Черкащині СБУ затримали пропагандиста «русского мира»

Співробітники Служби безпеки України затримали проросійського пропагандиста, який тривалий час переховувався від слідства на території Російської Федерації.

Правоохоронці встановили, що мешканець м. Ватутіне Черкаської області активно поширював на власних сторінках у соцмережах антиукраїнські матеріали. Він, зокрема, закликав до від’єднання регіонів України та підтримував діяльність терористичних організацій «ДНР/ЛНР».

Пропагандиста було затримано на Київському залізничному вокзалі саме під час повернення з Москви на територію України.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України завершено, матеріали скеровані до суду. Зловмиснику суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою, він знаходиться у Черкаському слідчому ізоляторі.

Читайте також: Як московський патріархат Кремлю воювати з Україною допомагає