З п᾽ятої спроби у Черкасах прийняли бюджет

З п᾽ятої спроби у Черкасах таки прийняли бюджет. Основний фінансовий документ міста мали схвалити ще до 25 грудня, та через політичне протистояння у міськраді процес значно затягнувся. З ініціативи секретаря міськради Олександра Радуцького та за підтримки фракцій «вільних демократів», БПП, Свободи та «Громадянської позиції» життєдіяльність міста опинилася під загрозою. Дивом у депутатському корпусі відшукали компромісний варіант.

Проконтролювати депутатську активність на сесію міськради прийшли, представники Нацкорпусу, Національних дружин та черкаські атовці. З метою підвищення депутатської ефективності громадські активісти заблокували трибуну для виступів.

Після перерви і наради з директорами департаментів та керівниками фракцій відбувся перехід у режим постійної комісії та обговорення проекту бюджету по видатках до кожної галузі. Далі у режимі постійних комісії дві години депутати вносили пропозиції до бюджету. Увесь цей час трибуну було заблоковано.

Зрештою, мінімальною кількістю голосів депутатам таки вдалося прийняти бюджет. Рішення ради громада зустріла оплесками.

Дивіться також: «Я готовий іти на вибори разом із депутатами», – міський голова Черкас. 

 

Очільник ОДА втрутився у ситуацію з відключенням газу у Смілі

Під час засідання оперативного штабу по відключенню котелень Сміли від газу, керівник області запропонував вихід із ситуації, що склалася. Втім, керівництво ПАТ “Черкасигаз” не поспішає укладати договори із КП “Смілатеплокомуненерго” на газопостачання та вимагає сплатити заборгованість. Наразі у Смілі відключену від газу 17 котелень. Містяни вкотре стали заручниками ситуації

Дивіться також:У місті Сміла припинено теплопостачання. Причина – борги за газ

Черкаська міськрада провалила виконком і вирішила саморозпуститися

Створення нового виконкому – ще один камінь спотикання у Черкаській міськраді. До його складу пропонували майже півсотні кандидатур. Зрештою, зупинилися на представниках від учасників АТО. Всі вони були присутні на сесійному засіданні. Під час обговорення проекту у депутатів не виникло жодних питань, але в результаті фракції «Вільних демократів», ПВД, Свободи та «Громадянської позиції» не підтримали представників від громадськості.
Депутат Руслан Зоря намагався втекти із зали, за що поплатився розбитим обличчям.
Двічі депутати голосували за виконком і жодного разу проект не набрав достатньо голосів. Тоді депутат Павло Карась вніс пропозицію голосувати за звернення до Верховної Ради щодо розпуску чинної Черкаської міськради. О, диво – попри «вільних демократів» та «порошенківців», які трималися за мандати, більшість таки проголосувала за саморозпуск – історичний момент у черкаській політиці.

Дивіться також: З п᾽ятої спроби у Черкасах прийняли бюджет. 

У місті Сміла припинено теплопостачання. Причина – борги за газ

На засіданні оперативного штабу по надзвичайним ситуаціям в ОДА обговорювали проблему відключення котелень міста Сміли від газопостачання. Секретар Смілянської міської ради Костянтин Синьогуб вбачає у діях ПАТ “Черкасигаз” намір отримати борги за спожитий раніше газ із бюджету міста.“Нам хочуть просто “впарити” борги”, – говорить керманич Сміли про відключення котелень від газу. Керівництво Сміли готове узяти борги за газ лише після рішення суду. Якщо до 22 години 29 січня ПАТ “Черкасигаз” не відновить газопостачання, депутати Смілянської міськради перекриють автотрасу

Дивіться також: Cміла знову без тепла. Губернатор скликав оперативний штаб

«За бюджет»: черкаських депутатів зустріли протестувальники

Представники профспілок області вийшли на акцію протесту напередодні сесійного засідання із плакатами «Вимагаємо прийняття бюджету». Вони  вимагали від депутатів негайного прийняття бюджету, оскільки через політичне протистояння у міськраді страждає місто. Громада вважає, що Черкаська міськрада не має права на існування.

Дивіться також: У Черкасах пікетують: основна вимога громади – прийняття бюджету. 

74-ту річницю визволення Сміли від фашистських загарбників відзначили в Малій Яблунівці

Згадати події буремних років жителі цього мікрорайону зібралися в місцевому клубі.

Найтепліші слова привітань, доповнені побажаннями міцного здоров’я, стійкості на незламної віри в краще майбутнє цього дня адресували ветеранам. Постійні меценати цього мікрорайону Олег Трушкевич та депутат міськради Роман Хоменко підготували для представників покоління визволителів невеликі подарунки.

Діти презентували глядачам флешмоб з символічною назвою «Ми – за мир!». Свої виступи зі сцени дарували присутнім і учасники хору ветеранів та інших вокальних та хореографічних колективів.

Загалом атмосфера у залі панувала родинна. Для людей поважного віку, котрі пережили тяжкі воєнні та повоєнні роки, це хвилини щемливих спогадів та відчуття людської турботи . А це — найцінніше.

У Смілі поки що не зростуть ціни на воду – з формальних причин

Смілянські перевізники ініціюють збільшення вартості тарифу на проїзд в громадському транспорті. Відповідні документи вони подали вже на розгляд тарифної комісії.

Смілянське АТП-17128, що обслуговує більшість міських маршрутів, просить збільшити вартість проїзду в їх автобусах до 5 гривень 50 копійок, а підприємець Плюта – до 5 гривень. Їхній приклад наслідувало і комунальне підприємство «ВодГео», що також заявило про збільшення вартості своїх послуг.

Проте ціни на проїзд та воду не збільшаться. Принаймні поки що. Таке рішення озвучили на засіданні виконавчого комітету.

Натомість члени виконавчого комітету лише узаконили тариф для ФОП Плюти у розмірі 4 гривні 50 копійок, аби перевізник поновив пільгові перевезення, за які йому тепер зможуть відшкодовувати в повному обсязі.