Юні сміляни взяли участь у всеукраїнській акції

24 квітня фінішувала ХІІІ благодійна акція «Від серця до серця». У Смілі вона вже стала традиційною. Цього року кошти на закупівлю медичного обладнання для дітей з вадами слуху збирали з 2 до 22 квітня. Акцент волонтери міста зробили на закладах освіти та молоді. І результат потішив

Дивіться також: У Смілі презентували збірку дитячих творів «Калиновий сонет

 

У Черкасах втретє відбудеться фестиваль командотворення

«Summer Challenge» традиційно проведуть у Долині троянд. Цьогоріч організатори розширюють масштаби та кількість учасників. Спробувати свої сили запрошують як дітей, так  дорослих.

До організації змагань долучився й Олімпійський комітет у Черкаській області. Для тих, хто сумнівається у своїх силах – щосуботи о 8:30 проходять тренування у Долині троянд.

Окрім спортивної на фестивалі працюватиме бізнес-локація та економічний форум без краваток, до участі у якому запрошено експертів з Києва, Львова та Одеси. Реєстрація команд триває на сторінці заходу у соціальній мережі, кошти від резервації будуть направлені до неонатального відділення.

Дивіться також: На початку літа у Черкасах відбудеться фестиваль тімбілдінгу «Summer Challenge».

 

Ліквідація боргів та нарощення темпів: «Черкасиобленерго» звітує перед акціонерами

Участь у заході взяло керівництво підприємства, представники Фонду держмайна та Наглядової ради. На порядку денному звіт голови правління Олега Самчука щодо фінансово-господарської діяльності підприємства.

Нині на підприємстві працює 3560 осіб, середня заробітна плата перевищує 7500 тис. грн. Колектив розширюється, а якість обслуговування споживачів зростає.

Представник Фонду держмайна пригадує, як колишнє керівництво перешкоджало доступу акціонерів на територію підприємства. Нині збори відбулися згідно законодавства.

У планах «Черкасиобленерго» на майбутнє: стабільність і підвищення якості електропостачання. За умови прийняття інвестиційної програми підприємство зможе інтенсивно нарощувати темпи господарської діяльності.

Та на цьому нова команда «Черкасиобленерго» зупинятися не збирається.

Основні плани на цей рік – укладання мирових угод з ПАТ “Азот”, що дасть можливість стягнути борг та повернути 1 млрд 700 млн грн. Минулої п᾽ятниці депутати черкаської облради проголосували за звернення до фонду держмайна України щодо підписання мирових угод.

Дивіться також: Депутати обласної ради підтримали колектив ПАТ “Черкасиобленерго” своїм зверненням. 

Як черкащани планують провести чотири вихідних: ОПИТУВАННЯ

Чотири вихідних, що згідно рішення Уряду України припадають на останні дня квітня та на 1 травня, черкащани планують провести здебільшого на пікніках та городах

Дивіться також:Чи нестимуть черкащани на кладовища у поминальний день штучні квіти: ОПИТУВАННЯ

 

 

Черкаські та польські студенти здивували промисловим дизайном

Міжнародна виставка-конкурс студентів ЧДТУ та Краківської академії мистецтв відкрилась у Художньому музеї. Захід організовано в рамках співпраці між навчальними закладами та до Міжнародного Дня дизайнера.

Промисловий дизайн – це проектування товарів, які повинні бути виготовлені за допомогою технології масового виробництва. Індустріальний дизайн необхідний для розробки концепції продукту.

Дивіться також: у Черкасах відкрили виставку “Мамина сила”. 

У Черкасах встановили урни для сортування сміття

Різнокольорові контейнери для пластику, скла та змішаних відходів з᾽явилися у парках та скверах міста. Всього «Дирекція парків» закупила 7 комплектів урн та 14 контейнерів.

Такі новації впроваджено у зв᾽язку із Законом, що вступив у дію з 1 січня 2018 року. Відтепер українці мають сортувати сміття за видами матеріалів, за придатністю до повторного використання та захоронення.

Дивіться також: У Черкасах знову проблеми із вивезенням сміття. 

У Черкасах мітингували “Нові сили”

На Соборній площі зібралося кілька десятків прихильників Михайла Саакашвілі. Представники політичної сили,що підтримує колишнього Президента Грузії вимагала відставки Петра Порошенка.За мітингом спостерігали кілька перехожих та численні правоохоронці і журналісти

Дивіться також: «Синдром Саакашвілі»: черкаські активісти вимагають імпічменту Президента