Скандальний суддя Бабенко програв справу у Верховному Суді України

Про голову Апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка заговорили публічно у квітні 2015-го. Тоді його підлеглий – суддя Сергій Бондаренко зізнався, що Бабенко змушував його прийняти неправомірне рішення.

Бондаренко оприлюднив аудіозапис, у якому голова суду вимагав від нього виселити вчительку із службового приміщення. Після відмови винести неправосудне рішення суддя зазнав систематичного тиску та погроз. Пізніше йому підпалили автомобіль і почали чатувати під квартирою.

Телекомпанія «Антена» відслідковувала суддівський конфлікт від самого початку. Зокрема, в ефір виходив і скандальний брифінг, під час якого голова суду публічно поливав брудом свого колегу Сергія Бондаренка.

Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала звільнити Бабенка ще 28 червня 2017 року. Але Вища рада правосуддя так і не розглянула рекомендації щодо звільнення. Сам же ж голова суду оскаржив їх у Верховному Суді.

– Верховний Суд вирішив відмовити у задоволенні скарги Бабенка повністю. Це означає, що рішення залишається в силі і, він таки має бути звільнений. Єдине що він ще має право подати апеляцію до Великої Палати Верховного суду протягом місяця. Але дійсно важливий крок зробив сьогодні Верховний суд, що Бабенко дійсно був неправий і його скарги також є необґрунтованими.

Справа була дуже показовою для всієї України. Тому що вперше постало питання, чи можна звільнити голову суду за те, що він тиснув на суддів і вимагав виносити незаконні рішення? На жаль, записи в судах не розглядалися. І покарали Бабенка не за тиск на суддів, а за образливі вислови, – зазначив у телефонному коментарі «Антені» правозахисник Сергія Бондаренка Роман Маселко.

Адвокат вважає, що ВККС відверто “зливають” справу. Скаргу на Бабенка не розглядали 2,5 роки. Ні правозахисника Маселка ні суддю Бондаренка, що є скаржниками, до справи не долучили.

Таким чином усі інстанції, так би мовити, сховали голову в пісок і замовчали основну проблему – тиск голів на суддів і схиляння до незаконних рішень. Згідно з рішенням Верховного суду голову Апеляційного суду Черкаської обл. мають звільнити. Однак, в українській правочинній системі можливі колізії й інші варіанти розвитку подій. «Антена» продовжує слідкувати за подальшим розглядом справи та виконанням судових рішень.

Дивіться також: Скандального голову Апеляційного Суду Черкаської області має бути звільнено, – Верховний Суд. 

Черкаський окружний адміністративний суд став на бік депутата Шадловського

Суддя Валентин Гаращенко сьогодні відмовив представнику ініціативної групи, яка намагається відкликати п’ятьох депутатів Черкаської міської ради, в заяві щодо депутата Шадловського. Останній кілька днів тому довів у суді,те що зібрання, яке відбувалося по збору підписів за його відсторонення від депутатської діяльності проходило незаконно та його відкликання є неправомірним. Представник ініціативної групи намагався оскаржити цю ухвалу суду, втім йому було відмовлено

Дивіться також: Скандального голову Апеляційного Суду Черкаської області має бути звільнено, – Верховний Суд

На голову Черкаського Держгеокадастру відтепер тиснуть акціями протесту

Сьогодні під будівлею Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області зібралися люди,що називали себе фермерами. Вони вимагали відставки керівництва Черкаського Держгеокадастру. Нагадаємо, цього такого хотіли і депутати обласної ради, втім їм це не вдалося за відсутності обґрунтованих причин. Пікет був гучним,хоча і нетривалим. Після закликів “Банду геть” та вигуків ганьба люди роз’їхалися. Начальник обласного Держгеокадастру Ольга Залога ситуацію пояснює тим, що вона призначена на цю посаду нещодавно. Від першого дня роботи в Держгеокадастрі її позиція чітка та незламна: Усе має відбуватися в законний спосіб. Впродовж кількох місяців депутати обласної ради серед яких є місцеві “агробарони” намагалися усіляко усунути нову начальницю Головного управління. Це їм не вдалося. Відсьогодні ділки на “чорного ринку” землі спробували метод масових акцій протесту. Для латифундистів Черкащини Ольга Залога є перепоною до подальшого незаконного використання державних земель, а від так і до незаконного збагачення. А цим питанням вже мають цікавитися відповідні органи.

Дивіться також: Голова Держгеокадастру Черкащини позивається до обласної ради

Смілянський «Лідер» приймає закордонних гостей.

Поки вони ще спілкуються своїми групками і сором’язливо поглядають на незнайомців , а вже за п’ять днів будуть плакати при розставанні. Це у актовому залі школі-ліцею «Лідер» смілянські учасники Німецько-Польського-Українського учнівського обміну зустрічають своїх закордонних ровесників. Гостям лідерці зустріч влаштували урочисту і офіційну. Як і годиться одразу демонструють національні традиції та вручають коровай

Дивіться також: Звітний концерт відбувся у Смілянській школі мистецтв

 

Просвітницька діяльність Нацкорпусу у Смілі

Представники Смілянського осередку Національного корпусу розпочали у Смілі активну просвітницьку діяльність. Днями вони провели тематичний захід у міському краєзнавчому музеї

Дивіться також:Черкаський Нацкорпус провів попереджувальну акцію під стінами обласного управління Нацполіції

Мітинг реквієм Чорнобильські роковини у Смілі

Урочиста хода пройшла центром Сміли до меморіального знаку Героям-ліквідаторам наслідків аварії на Чоронобильській АЕС у міському парку культури та відпочинку.На мітинг-реквієм зібралося кілька сотень людей. З промовами виступили громадські діячі, керівники Сміли і Смілянського району та самі ліквідатори.

Дивіться також: У Смілі масово винищують ліс

 

Несправний світлофор спричинив ДТП у центрі Черкас

На перехресті бульвару Шевченка та вулиці Дашковича зіткнулися дві автівки. В одній з них була дитина. Водії залишилися неушкодженими. Дитину госпіталізували, хоча видимих трав не було. Хто винен у зіткненні наразі не відомо. Це мають з’ясувати слідчі Національної поліції

Дивіться також:У Черкасах в ДТП потрапили медики через нетверезого водія