#ANTENNASTUDIO: Валерій Воротник про свободу слова та конкурс на отримання частоти в цифрі

В гостях у Дмитра Кухарчука в #ANTENNASTUDIO журналіст та директор телекомпанії Антена Валерій Воротник. Розмова про свободу слова, українське локальне телебачення, олігархів та конкурс на отримання доступу до цифрових частот в Т2.

 

Черкащан штрафують за стихійну торгівлю, сміття, та “спотикачки”

На черговому засіданні адмінкомісії, розглядали питання стосовно розмірів штрафів черкащанам, які порушили правила благоустрою. За результатами протоколів, які складали інспектори управління інспектування міськради, члени комісії приймали рішення стосовно порушників. Підприємців,здебільшого, штрафували за відсутність паспортів прив’язки на об’єкти в яких вони займаються своєю діяльністю. А на простих містян накладали штрафи за порушення простих норм життєдіяльності, таких як, складання сміття та несанкційовану торгівлю. Дехто навіть скористувався послугами адвоката

Дивіться також: Американський журналіст влаштував воркшоп для черкаських медійників

Американський журналіст влаштував воркшоп для черкаських медійників

Волонтер Корпусу Миру Жан-Поль Рено прибув в Україну на запрошення благодійної організації «Від серця до серця». Іноземець родом із Маямі, проживає в Каліфорнії. У Черкасах він виконуватиме навчально-просвітницьку місію в освітніх закладах. Один із видів такої діяльності – розмовний клуб для журналістів, оскільки Жан-Поль – газетяр у минулому і знається на стандартах американської преси. Розмовний клуб для журналістів діятиме на постійній основі. Тут медійники обговорюватимуть різні види ЗМІ: друковані, аудіовізуальні та цифрові, та комунікуватимуть з американськими колегами.

Дивіться також: У черкаській школі навчається американець.

#ANTENNASTUDIO: Аліменти на дитину в 2018 році. Останні зміни

В гостях в #ANTENNASTUDIO начальник Смілянського міського відділу державної виконавчої служби Марія Іщенко. Тема розмови: нові зміни в законодавстві, передбачені ІІ Пакетом законів «ЧужихДітейНеБуває», що вступив в дію 28 серпня 2018 року

Дивіться також:#ANTENNASTUDIO: Валерій Воротник, журналіст, політтехнолог про вибори і корупцію

 

Відмітили талановитих дітей Сміли

Днями у Смілянській міській центральній бібліотеці імені Олени Журливої відзначили талановитих дітей міста. Ініціаторами заходу стали представники місцевого осередку Національного корпусу. Адже, відзначив його керівник Костянтин Рубановський, усі великі успіхи держави складаються з успіхів окремих людей. А талановита молодь – це золотий запас України

Дивіться також: Смілянські депутати приїхали до керівників області “за водою”

У Черкасах впіймали крадія телефонних кабелів

За підозрою у вчиненні крадіжки телефонних кабелів поліцейські Черкаського відділу затримали жителя Черкас. Чоловік обрізав близько 45 метрів  дротів, чим завдав збитків на суму близько 30 тисяч гривень.

Ним виявився житель Черкас,  який раніше притягувався до відповідальності за аналогічні діяння. Черкаським відділом поліції чоловікові  оголошено про підозру у вчинення кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Дивіться також: Черкаські патрульні знову піймали нетверезого водія.

 

 

У центральній частині Черкас лагодять тепломережу

Роботи тривалий час відбуваються на розі вулиць Дашкевича-Благовісної. З невідомих причин активну фазу ремонтних робіт призупинено. У «Черкаситеплокомуненерго» ситуацію поки не коментують. Кількаметрове провалля на проїжджій частині комунальники обнесли захисною стрічкою та попереджувальними знаками. Поки тепловики зволікають – черкащани засмічують відкриту мережу побутовими відходами.

Дивіться також: На одній з черкаських вулиць ремонтують тепломережу.