В обласній прокуратурі відмовились спілкуватися з журналістами стосовно п’яних прокурорів

Після дзвінка прокурору області, спілкуватися з журналістами вийшла відповідальна за прийом громадян, яка заявила, що не уповноважена відповідати на жодні запитання.

Дивіться також: Люди у білих халатах приїхали під обласну прокуратуру вгамувати «п’яних прокурорів»

Опитування: За кого ви готові проголосувати на виборах до ВР?

Черкасці переважно підтримують партію «Слуга народу». Кандидати в нардепи по мажоритарних округах виборцям маловідомі.

Опитування проводилося у місті Черкаси без соціологічної вибірки і не є репрезентативним.

Читайте також: Рейтинг партії “Слуга народу” перевищив психологічний бар’єр в 50% – соцопитування

 

В обласному художньому музеї проходить виставка графіки «Чорно-білий світ»

На виставці представлені понад 100 робіт як відомих на Черкащині художників, так і талановитої молоді у різноманітних видах графіки.

 

Доборолися до краю: КП «Смілакомунтеплоенерго» суд визнав правонаступником боргів «Сміла Енергоінвест»

14 червня оприлюднили ухвалу Господарського суду Черкаської області у справі за позовом НАК «Нафтогаз України» щодо переведення боргу приватного товариства «Сміла Енергоінвест» на комунальне теплопостачальне підприємство Сміли у повному обсязі. Заява мотивована тим, що 26 грудня минулого року між Товариством «Сміла Енергоінвест» та комунальним підприємством «Смілакомунтеплоенерго» було укладено договір про переведення боргу №14/3523/18. За умовами цього договору до нового боржника переходять обов’язки первісного боржника, тобто приватного товариства «Сміла Енергоінвест», щодо сплати суми боргу у розмірі 14-ти  з половиною мільйона гривень, а також штрафних санкцій, інфляційних втрат та відсотків, пов’язаних з невиконанням або неналежним виконанням первісним боржником своїх зобов’язань за договором купівлі-продажу природного газу, загальна сума яких становить ще близько 20 мільйонів.  Суд задовольнив заяву Національної компанії в повному обсязі. Таким чином, борг КП лише перед НАКом склав понад 33 з половиною мільйона.

Примітно, що при цьому представник боржника  у судове засідання взагалі не з’явився. Тож захищати інтереси Сміли у Господарському суді Черкаської області було нікому.

Ухвала Господарського суду набрала законної сили з моменту її оголошення 6 червня.

Дивіться також: Сміла не взяла борги ТОВ «Сміла Енергоінвест»

Люди у білих халатах приїхали під обласну прокуратуру вгамувати «п’яних прокурорів»

«Національний Корпус» знову пікетував обласну прокуратуру з вимогою відставки Сергія Овчаренка.

Акція з вимогою відставки прокурора області через бездіяльність у розслідуванні резонансних кримінальних справ традиційно вже включала в себе елементи театральної інсталяції: до будівлі обласної прокуратури під’їхав мікроавтобус, позначений червоним хрестом швидкої допомоги, в якому знаходились «санітари», покликані вгамувати буйних пацієнтів – «п’яних прокурорів».

“Медик” виявив підвищений вміст алкоголю у хлопця, вдягненого у маску, схожу на обличчя прокурора Овчаренка, якого примусово шпиталізували. У такий спосіб члени Нацкорпусу обіцяють вирішувати питання з безпробудним п’янством прокурорів у разі свого приходу до влади.

Нагадаємо: за останні тижні стався вже другий випадок п’янства за участю прокурорів. Телеканал «Антена» повідомляв про п’яний дебош, влаштований обласними прокурорами Ковтуном та Барабашем в одному з черкаських ресторанів. А днями на сторінці Дмитра Кухарчука у фейсбук з’явилося відео за участю буквально безпробудно п’яного прокурора вже Черкаської міської прокуратури – Лисика.

Попри вимоги активістів та журналістів, передані Сергію Овчаренку: вийти та прозвітувати перед громадою щодо розслідування резонансних справ, – прокурора області так і не дочекалися. Вочевидь, він був зайнятий більш важливими справами.

У Черкасах продовжують ремонт вул. Б. Вишневецького

Наразі перекрито частину вулиці від б-ру Шевченка до вул. Хрещатик.

Підрядник виконує підготовчі роботи, ремонтує зливову каналізацію. Наступним етапом буде асфальтування проїжджої частини.

Дивіться також: На вулиці Байди Вишневецького тривають ремонтні роботи: ремонтники вкладають новий асфальт