Про молодого черкаського математика дізнались в США

З 9 по 13  травня у місті Фінікс відбувся міжнародний науково-технічний конкурс молодих вчених Intel ISEF 2016, на якому юна черкащанка, учениця Черкаського фізико-математичного ліцею Фіонг Ань Чан продемонструвала успішний результат. Аня, як звуть її друзі та вчителі, увійшла в сімку фіналістів від України, та зайняла підсумкове третє місце на міжнародному конкурсі. Детальніше про конкурс та свої враження дівчина розповіла глядачам телеканалу «Антена».

Про своїх учнів розповів директор ФІМЛІ Іван Іванович Плющай, який цьогоріч відзначатиме 25-річчя на займаній посаді. За словами пана Івана, успіх учнів ліцею залежить від комплексної роботи вчителів, батьків та самих дітей.

Міжнародний конкурс молодих вчених ще називають «Олімпіадою юних геніїв». За умовами конкурсу, участь у змаганні можуть взяти тільки учні старших класів або студенти профтехучилищ, технікумів та ліцеїв. Учасники конкурсу представляють проекти з різноманітних дисциплін від екології та інженерії до фізики та математики. Але обов’язковою умовою є прикладний характер ідеї, тобто яка зможе принести користь суспільству.