Придніпровська СУБ дбає про житловий фонд черкащан

Дбати про житловий фонд черкащан – основна функція Придніпровської служби утримання будинків. Нині на її балансі перебуває 400 багатоповерхівок. Підприємство здійснює як утримання будинків, так і ремонт. Зокрема, минулоріч працівники Придніпровської СУБ оновили понад півсотні під᾽їздів.

Минулого року на облаштування євродворів Придніпровська СУБ освоїла 2,2 млн. грн. Програму продовжено, тож цьогоріч прибудинкові території багатоповерхівок знову обкладатимуть тротуарною плиткою. Щоправда, нині триває розробка ПСЕР, тож точні адреси та бюджет поки невідомі. Поряд з успішними проектами підприємство щороку має мільйонні збитки через несхвалення депутатським корпусом рішення щодо вивозу великогабаритного сміття.

Придніпровська СУБ нагадує мешканцям багатоповерхівок про зміну тарифу на послуги. Зокрема, у будинках без ліфтів він зріс на 34%, з ліфтами – на 51%. Відповідне рішення ухвалено на засіданні виконавчого комітету 6 січня 2017 року. Востаннє тариф переглядали 5 років тому, нині його зростання зумовлене підвищенням мінімальної заробітної плати, здорожчанням обслуговування ліфтів та вартістю енергоносіїв.

Завдяки енергозбереженню Придніпровська СУБ вже заощадила 30 тис. грн.