У Черкасах борцям із корупцією надсилають штрафи

Так сталося і з громадським активістом Вадимом Баранцовим, який зацікавився комерційною діяльністю посадовця Черкаської ОДА Ярослава Березаня. У електронній декларації він вказав, що має квартиру за адресою вул. Смілянська, 1. Але насправді там працює стоматологічний кабінет. Перевірити законність бізнесу заступника голови ОДА в управлінні державного архітектурно-будівельного контролю відмовили зі зрозумілих причин.

У телефонній розмові кореспондентам «Антени» заступник начальника управління державного архітектурно-будівельного контролю Черкаської міськради Сергій Очеретній повідомив, що юридична служба ознайомилась зі скаргою Баранцова і не побачила підстав для проведення перевірки. Тож громадянину пропонують подати повторну скаргу.

Дивує, що після зустрічної скарги Ярослава Березаня в ДБК негайно знайшли підстави і розпочали перевірку нерухомості громадянина Баранцова. Схоже на вибіркове застосування норм законодавства. Постанову про адміністративне покарання Вадим Баранцов буде оскаржувати у судовому порядку.

Дивіться також: Посадовець Черкаської ОДА Ярослав Березань ухиляється від сплати податків.