28 смілян навчилися тонкощів «найсолодшої» професії – карамельника

Протягом тривалого часу Смілянський міськрайонний центр зайнятості плідно співпрацює з кондитерською фабрикою «Меркурій» – визнаним лідером із виготовлення льодяникової карамелі – у напрямку підготовки та підвищення кваліфікації шляхом стажування безробітних.

Для останніх це – реальний шанс отримати в майбутньому оплачувану постійну роботу, а для роботодавця – перевіреного робітника, який відповідає його вимогам. Протягом 2016-го, 2017-го та початку 2018-го року на кондитерській фабриці «Меркурій» пройшли професійне навчання 28 безробітних. Весь навчальний процес проходив на виробництві під керівництвом досвідчених наставників. Слухачі курсів мали можливість розглянути весь технологічний процес виготовлення льодяникової карамелі на карамеле-формувальному агрегаті, навчились регулювати режим проминки, обробки та охолодження карамельної маси, визначати її готовність до формування, безпосередньо брали участь у формуванні карамелі на машинах, а також учились виявляти і усувати несправності в роботі. За допомогою контрольно-вимірювальних приладів вели спостереження та регулювали процеси варіння, ароматизації, охолодження карамельної маси, перевіряли якість загортання, розфасовки відформованої карамелі.

Люди задоволені процесом навчання та впевнені, що професія карамельника в подальшому забезпечить їм гідно оплачувану та стабільну роботу.

Своїми враженнями після закінчення державної кваліфікаційної атестації поділилась безробітна Надія Крук: «Завдяки організації навчання Смілянським міськрайонним центром зайнятості я отримала не тільки нову роботу, а й цікаву та смачну професію. Набувши нових знань та вмінь роботи з карамеллю, я змогла реалізувати свою давню мрію, виробляючи різнокольорову солодку красу».