У лютому в Смілі стартує голосування за проекти Громадського бюджету

Громадський бюджет – таке поняття запроваджують у Смілі вперше. Незабаром уже стартує голосування за найкращі проекти, що розробили сміляни. Загалом їх 12-ть. Сім із них – це малі проекти, а п’ять підпадають під класифікацію великих.

Малі -проекти вуличного, квартального, районного значення, із бюджетом від 50 до 200 тисяч гривень, великі – міжрайонного та загальноміського значення, і їх бюджет від 200 до 800 тисяч гривень.

Зі смілянського бюджету на фінансування Громадського бюджету виділена сума у розмірі 1 млн грн. Тобто обрати сміляни мають тепер два проекти-переможці: малий і великий. Серед великих ініціативні сміляни, що прагнуть зробити своє місто кращим і життя у ньому комфортнішим, запропонували: реконструкція зони відпочинку «Графського парку» , облаштування (будівництво) баскетбольно-волейбольного майданчика (стадіон «Юність»), придбання сучасного музичного обладнання в Будинок культури ім. Т.Шевченка), створення пам’ятника магдебурзького права в центрі міста та розміщення скульптурної композиції пам’ятника О.О.Бобринського на однойменному бульварі.

Малих проектів більше. Створення майданчика для катання на роликах, лавка-міні-парк на центральній площі міста, благоустрій підходів до переходу через колії з вул. Одеської на Севастопольську) , благоустрій сходів від стадіону «Юність» до міського пляжу, спорудження меморіалу пам`яті жертв Голодомору та сучасної фотозони.

Голосування розпочнеться 4 лютого і триватиме до 24 лютого. Проголосувати можна в усіх філіях бібліотек Сміли та у приміщенні Смілянської міської ради.

У нас є шанс зробити нашу Смілу хоч трохи зручнішою. Давайте всі разом оберемо, куди витратити Громадський бюджет.

Дивіться також: З Кубку світу з хортингу сміляни повернулись переможцями