Позачергова сесія Черкаської міськради – елетротрансу знизили фінансову підтримку та пересварилися

На сесії Черкаської міської ради депутати обговорювали важливе для життєдіяльності міста питання подальшої роботи КП «Черкасиелектротранс», зокрема, прийняття фінансового плану на 2020 рік. 

На попередній сесії фінплан комунального підприємства не прийняли, оскільки в депутатів було багато запитань до роботи КП і його директора Петра Кучера. Та оскільки від прийняття фінансового плану повністю залежить робота підприємства, заробітна плата його працівників і рух тролейбусів, відкладати це питання на довго депутати не стали. І сьогодні зібралися знову, щоб вирішити, як у цьому році працюватиме «Черкасиелектротранс».

Серед найбільш обговорюваних і дискусійних стоїть питання обліку пасажиропотоку, оскільки й досі не можливо з’ясувати фактичну кількість пасажирів, що користується тролейбусами, та кількість пільговиків серед них. Тому депутати проголосували за те, щоб виділити КП «Черкасиелектротранс» фінансову підтримку в розмірі 35 млн грн. на перші два квартали.

– Обов’язковою умовою фінансування є те, що КП «Черкасиелектротранс» протягом трьох місяців після прийняття бюджету розвитку зобов’язується придбати валідатори для обліку пасажиропотоку, а потім протягом ще двох місяців їх встановити. Тим часом доручаю створити комісію, до складу якої будуть входити депутати та представники департаменту житлово-комунального комплексу, яка на наступну сесію прозвітує про те, як влаштована робота КП «Черкасиелектротранс», чому підприємство не може вийти на якісно новий рівень роботи і чи немає там зловживань, – прокоментував рішення міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.