Анатолій Бондаренко, міський голова Черкас, мер Черкас, Bondarenko, відповідь Зеленському,

Бондаренко заборонив вирубку дерев в сквері «Юність»

Зберегти усі зелені насадження, зокрема ялини, туї, та «родзинку» скверу – райську яблуню – дав доручення відповідним службам міський голова Анатолій Бондаренко, втрутившись у ситуацію з вирубкою дерев у сквері «Юність», де наразі тривають роботи по облаштуванню та озелененню нового скверу.

Про це повідомлено на офіційному сайті Черкаської міської ради.

Це сталося після того, як вчора, згідно проекту, що пройшов громадське обговорення, необхідні експертизи та отримав погодження архітектурної ради, було зрізано кілька блакитних ялин. Цей випадок викликав обурення черкащан та дискусію в соцмережах.
Як стверджують в КП «Дирекція парків», на балансі якого і перебуває даний об’єкт, зрізані дерева мали вік близько 50 років та перебували в неестетичному вигляді.
Згідно Правил утримання зелених насаджень, дерева в цьому віці не підлягають пересадженню, але є велика ймовірність того, що вони вже не приживуться.
У комунальному підприємстві підкреслюють, що натомість в оновленому сквері буде висаджено 137 видів унікальних, нових для Черкас дерев, таких як ліквідамбар, клен Фрімана, тощо, а також більше чотирьох тисяч кущів – дерену, спірею ялівцю…
Весь сквер буде обладнано системою крапельного та автоматичного поливу. Враховуючи побажання громадян та для збереження самобутності Черкас, міський голова Анатолій Бондаренко звертається до громадян міста та компаній, що займаються роботами з реконструкції та будівництва на території міста з вимогою відмовитися від нищення зелених насаджень, максимального їх збереження при забудові.
«Всі дерева, які згідно проектів підлягають знищенню, мають бути викопані й пересаджені в інші місця», – висловив свою позицію міський голова.