Смілянське інфекційне відділення до прийому хворих із коронавірусом готове

Особлива увага до роботи інфекційного відділення у Смілянській міській лікарні прикута не лише у час перевищення епідпорогу щодо захворюваності на грип та ГРВІ. Впродовж останнього року тут тривають роботи з капітального утеплення будівлі та проводиться поточний ремонт всередині.

Гроші на це виділялись як з державного, так і з міського бюджетів. Та й сама лікарня не стояла осторонь у процесі закупівлі найнеобхіднішого. Наразі представники міської влади оглянули стан виконання робіт та поцікавились, чи готові працівники відділення до дій під час виявлення хворих з коронавірусом.

Коли людина звертається у інфекційне відділення, її оглядають у приймальному відділенні.

Якщо ж буде встановлено, що хворий заражений саме коронавірусом, у медиків інший протокол дій.

Для прийому хворих з підозрою на коронавірус у інфекційному відділенні будуть користуватись окремим входом і окремим ізольованим боксом.

Дивіться також: У РАЗІ СПАЛАХУ ЕПІДЕМІЇ КОРОНАВІРУСУ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ ГОТОВІ ПРИЙНЯТИ ХВОРИХ ЛИШЕ ДВІ ЛІКАРНІ – В ЧЕРКАСАХ І УМАНІ

Наголошують і інфекціоністи на тому, що люди з распіраторними хворобами в першу чергу повинні подзвонити своєму сімейному  лікарю, а не «бігти» на прийом.

Представникам міської влади та міськздороввіділу продемонстрували результат ремонтних робіт у відділенні. Твердять, пацієнтам тут тепер затишніше і набагато тепліше. Хоча були б кошти – роботи тут ще з поліпшення  умов перебування вистачає. Принагідно проінформували керівництво міста, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ іде на спад.

Дивіться також: Олег Стадник: “Досить складна ситуація з грипом та пневмонією, від якої з початку року померли 5 людей”

У смілянському інфекційному відділенні загалом є 8 боксів на першому поверсі і 10 напівбоксів – на другому. Ремонтні роботи завершились майже у всіх приміщеннях. Залишається ще велика потреба у заміні сантехніки та потрібні бойлери, щоб гаряча вода була у кожній палаті. Посадовці обіцяють у цьому процесі сприяти. Адже якісне функціонування інфекційного відділення дуже важливе.