До суду скеровано обвинувальний акт стосовно водія автомобіля, з вини якого в ДТП загинув директор школи

Прокуратура Черкаської області 19.05.2020 затвердила та скерувала до Соснівського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт в резонансному кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху жителем м. Черкаси, який керував транспортним засобом, внаслідок чого загинув директор черкаської школи.

Дивіться також: #ANTENNASTUDIO: ДОНЬКА ЗАГИБЛОГО У ДТП ДИРЕКТОРА ШКОЛИ №19 РОЗПОВІЛА ПРО ХІД РОЗСЛІДУВАННЯ

За даними слідства, обвинувачений 14.01.2020, керуючи автомобілем «LAND ROVER DISCOVERY SPORT», з перевищенням максимально допустимої в населеному пункті швидкості, внаслідок порушення Правил дорожнього руху на вул. Надпільна в м. Черкаси скоїв наїзд на пішохода (директора загальноосвітньої школи), що перетинав дорогу в передбаченому для цього місці, внаслідок чого потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці події.

Дивіться також: ПІДОЗРЮВАНИЙ У ВЧИНЕННІ СМЕРТЕЛЬНОЇ ДТП ПЕРЕБУВАТИМЕ ПІД ДОМАШНІМ АРЕШТОМ ДО 23 БЕРЕЗНЯ

Водія указаного автомобіля обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Дивіться також: ОГОЛОШЕНО ПІДОЗРУ ВОДІЮ LAND ROVER DISCOVERY, ЯКИЙ НАСМЕРТЬ ЗБИВ ДИРЕКТОРА ЧЕРКАСЬКОЇ ШКОЛИ ЮРІЯ ЛУНКІНА

Довідково: обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Дивіться також: НА ПЕРЕТИНІ ВУЛИЦЬ КРИЛОВА ТА НАДПІЛЬНОЇ СТАЛАСЯ ДТП, У ЯКІЙ ЗАГИНУВ ДИРЕКТОР 19-Ї ШКОЛИ ЮРІЙ ЛУНКІН

Прес-служба прокуратури Черкаської області