100 днів роботи поліції: аналіз та статистика

Поліцейські підбили підсумки своєї стоденної роботи у місті Черкаси. Керівник патрульної поліції міста Черкаси Вадим Лісничук, відзначив основні моменти роботи його співробітників та ознайомив із статистикою зареєстрованих правопорушень за 100 днів роботи.
Правоохоронці відзначили, в першу чергу, що їм вдалось зменшити час прибуття екіпажу поліції на місце призначення.
Також поліціянти акцентували увагу на ефективній роботі «Водного патруля», працівники якого змогли успішно провести операцію «Нерест», таким чином мінімізувати державні збитки, які наносять браконьєри.
Отже поліція вже працює, веде статистику та аналізує проведену роботу. Маємо надію, що правоохоронці продовжать свою діяльність в такому ж напрямку.

 

Черкаські дороги на активній стадії ремонту

Зараз інтенсивні роботи тривають на вул. Максима Залізняка. Тут дорожнє покриття вже підготовлено під асфальтування, що наразі і виконується. Приблизний бюджет для цієї ділянки – півтора мільйона гривень. Загальний кошторис на поточний ремонт у цьому році понад 13 млн. грн.

Контролюють роботи як підрядник так і небайдужі депутати. Загалом, результатом задоволені.

Враження від ремонту черкаських вулиць висловлюють і водії. Крім того, підказують владцям, на які проблемні ділянки слід звернути увагу.

Окрім поточного на черкаських вулицях триває й капітальний ремонт доріг, зокрема на вул. Дашкевича, Пацаєва, Нечуй-Левицького та Ярославській. На Пастерівській днями кластимуть асфальт. Наступною буде Амброса.

Субсидія чи пільги? – віднині треба обирати

З 1-го травня субсидію в Україні нараховують по-новому. Що саме змінилося знає начальник Управління соцзахисту населення Соснівського р-ну Валентина Литвинович. Окрім найбільш разючої зміни про пільги та субсидії до Постанови було внесено ще деякі поправки. Віднині субсидії призначатимуться до кінця опалювального сезону, але не більше, ніж на 12 місяців виключно згідно з доходами громадян за минулий рік.

Якщо в  сім᾽ї сталися зміни, або було здійснено покупку на суму більше, ніж 50 тис. грн. – необхідно протягом місяця повідомити про це в Управління, інакше субсидію буде автоматично знято.  Крім того, субсидія призначається особі, яка зареєстрована і проживає за місцем реєстрації, а не знаходиться, приміром, за кордоном.  Також субсидія нараховується студентам, що проживають у гуртожитках. Якщо вони не отримують стипендію, то в їхній дохід включають один прожитковий мінімум. У декларацію підприємців – від двох до чотирьох. Субсидію можуть отримати і переселенці за умови оформлення договору оренд. У цьому випадку щомісячна адресна допомога, або разова допомога не буде включена у дохід.

Загалом, порівняно з 2015 року кількість черкаських господарств, що отримали субсидії зросла в 10 разів і нині нараховує понад 50 000.

Черкащани позитивно вражені роботою міського голови

Нині у місті активно проводяться роботи з ремонту доріг, тротуарів, встановлення нових зупинок та реставрації пішохідної частини бул. Шевченка. Чи помітили зміни жителі міста та як оцінюють діяльність нової міської влади журналісти «Антени» запитали у мешканців мікрорайону «Казбет».

Каналізаційна пастка на вул. Університетській

Однією із найбільш гострих міських проблем залишаються крадіжки люків. За словами директора Сергія Овчаренка, «Черкасиводоканал» співпрацює зараз із декількома підприємствами, які по їхньому замовленню готують полімерпіщанні кришки. Якщо вночі сталася крадіжка, то в першій половині наступного дня колодязь вже закрито іншою пластиковою кришкою.
Каналізаційну пастку влаштували крадії і на вул. Університетській. Місцеві жителі обурені діями крадіїв, а водоканалівці просять черкащан не бути байдужими до міських проблем.