Вкрай небезпечна дорога з непрацюючим світлофором та ледь помітною «зеброю»

Вулиця Сумгаїтська вважається одною з найзавантаженіших вулиць міста, враховуючи велику кількість автотранспорту та таку ж кількість житлових будинків та людних місць – дуже часто там трапляються випадки ДТП, інколи з жертвами. За словами місцевих жителів, вони побоюються підпускати дітей до дороги.

Знімальна група телеканалу “Антена” помітила, що світлофор та пішохідний перехід знаходяться у не зовсім потрібних місцях. Адже в місці, де кількість людей, які переходять дорогу, більше – там знаходиться “зебра”. Проте за 300 метрів, де людей менше – світлофор, але і той не працює.

Бюрократичний парадокс або як люди борються за дитячий майданчик

Мешканці трьох житлових будинків по вулиці Сумгаїтській зіткнулись з проблемою, коли влада закриває очі та відвертається. Причиною цьому послужив жахливий дитячий майданчик. Люди звертались до різних інстанцій, але усюди бачили закриті двері або чули типові відповіді чиновників: «ви звернулись не за цією адресою». За словами тамтешніх жителів, свої три будинки вони вважають «окремою республікою», адже їх ніхто не бачить і не чує. Стикнулась із бюрократичною плутаниною 6 років тому власними силами люди побудували окремий дитячий майданчик, але зрозуміло, що всі діти трьох житлових будинків там не зможуть розміститись. Окрім ситуації з дитячим майданчиком мешканці будинків поскаржились на відсутність освітлення у дворі та на сморід від смітника та величезної калюжі, яка утворюється після дощів. Також люди нарікнули на не якісну роботу депутата по їхньому округу. Мешканка будинку зауважила, що депутат тільки обіцяє але робить занадто мало. Вже декілька десятків років про їхні будинки просто забули Отже вкотре звичайні люди стикнулись з проблемою байдужості чиновників. Бюрократизм перетворює невеличку короткострокову проблему у затяжний процес бігу з одного кабінету у інший, від одної посадової особи до іншої.

У Черкасах троє чоловіків отруїлися парами метану

28 червня у Черкасах сталась прикра подія. Троє чоловіків загинули від отруєння випарами метану. У дворі приватного будинку по вулиці Грибоєдова 58 річний господар вирішив самотужки прочистити каналізаційний колектор, але, спустившись на дно ями, чоловік втратив свідомість. Допомогти постраждалому вирішив його 56 річний шурин. Організм останнього теж вразив метан, що спричинило втрату свідомості. На крики про допомогу, вибіг 30 річний сусід, який слідом за двома попередніми чоловіками спустився вниз – в результаті третя особа отруїлась випарами метану.

На місце події прибув екіпаж рятувальників. Оперативники, за допомогою спеціального спорядження, спустились вниз та дістали постраждалих. На жаль, медики не змогли врятувати людей.

За матеріалами Управління Державної служби України з НС у Черкаській області.

У Черкасах освітлили 60 переходів

Черкаська влада взялася вирішувати проблему неосвітлених пішохідних переходів на дорогах міста. Видатки на ці потреби передбачено у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку міста. Нині у Черкасах вже додатково освітлили 60 пішохідних переходів світлодіодними лампами. Вони – сучасні та достатньо економні, працюють при різних температурних режимах.

Завдяки підсвітці переходу, водій зможе здалеку побачити людину, яка переходить дорогу, та вчасно зупинитися. Зокрема, додаткове освітлення з᾽явилося на переходах по бул. Шевченка, вул. Хрещатик, Руставі, 30-річчя Перемоги, Одеській, Грушевського, Сумгаїтській, Олени Теліги, Дахнівській, Канівській, Чигиринській, Смілянській, Гетьмана Сагайдачного, Добровольського, Чорновола, Гагаріна, Хіміків.

 

Здирництво чи податок на нерухомість?

З 1 липня українці починають сплачувати за те, що їхні будинки стоять на землі. Цей податок існує приблизно у 130 країнах світу. Наприклад у Франції, Німеччині, Австрії, Швейцарії, Англії ставки податку варіюють і в відповідний податок почали юридичні особи, цьогоріч будуть ще й фізичні. І хоч багато хто вже охрестив податкові новації платою за повітря вже з 1 липня до домівок українців почнуть надходити платіжки з фіскальної служби, які треба буде сплатити протягом двох місяців. Черкаська влада встановила максимально лояльні ставки для жителів міста. середньому становлять один-два відсотки від вартості нерухомого майна. До європейської практики доєдналися й українці, у минулому році сплачувати

Якщо у власника домоволодіння виникли питання щодо точності нарахування податку, він може звернутися до фіскальної служби для перерахунку та уточнення. Зазначимо, що у Черкасах протягом поточного року юридичні особи сплатили вже 8 млн. грн. податку на нерухомість, фізичні особи – 300 тис. грн.

Що черкащани знають про Конституцію України?

Конституція України — Основний закон держави України, ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття. На пам’ять про прийняття Конституції в Україні щорічно святкується державне свято — День Конституції України. Чинна Конституція України складається з 15 розділів. 161 стаття зібрана у 14 розділів, а XV розділ містить 16 перехідних положень. Тексту Конституції передує Преамбула.

Черкащани відзначили День Конституції

З нагоди державного свята у сквері за ОДА влаштували концерт, участь у якому взяли Муніципальний духовий оркестр,  заслужена артистка України Любов Доброноженко, а також творчі аматорські колективи міста.

Крім цього бажаючі брали участь у вікторинах та спортивних змаганнях, майстер-класах з розпису гільз, аквагриму тощо.