Черкаська станція переливання крові шукає донорів

Наразі тут найбільше потребують четвертої позитивної групи, однак чекають на всіх бажаючих долучитися до доброї справи.

За покликом серця вкотре ділиться кров᾽ю атовець Юрій Тертишник. Процедуру переливання здійснює регулярно. Новачкам радить не боятися і думати про благородну місію.

Щодня на станцію переливання крові приходить зо два десятки донорів. Серед них, здебільшого, чоловіки. Але є і сміливиці. За допомогою спеціального обладнання кожен здає по 450 мл крові, однак цього недостатньо для потреб лікувальних закладів області.

Тож черкащан закликають долучатися. Донором може стати кожен віком від 18 до 60 років за відсутності тяжких хронічних захворювань. Забір крові з понеділка по п᾽ятницю з 8 до 15 год. З собою обов᾽язково мати паспорт.

Дивіться також: Черкаські поліцейські стали донорами крові.

 

У Черкасах занепадає «єврейське» кладовище

Старий цвинтар неподалік вулиці Можайського заріс бур᾽янами. Тут знаходиться поховання жертв НКВС 1937 – 1938 років. На розвалених могилах видно сліди вандалізму, а огорожу вкрали на металобрухт. Очевидно, благоустроєм кладовища в історичній частині міста ніхто не опікується.

Дивіться також: У мікрорайоні «Казбет» старий цвинтар наводить жах.

 

Міст кохання закрито на реконструкцію

Туристичний об᾽єкт знаходиться у парку Сосновий Бір, звідки відкривається неймовірний краєвид Дніпра. В КП «Дирекція парків» обіцяють якнайшвидше провести відновні роботи та здивувати черкащан цікавими родзинками. У відвідувачів парку перепрошують за тимчасові незручності.

Дивіться також: Черговий випадок суїциду у черкаському парку «Сосновий Бір».

 

У Черкасах нічим вивозити сміття

Після тривалого використання техніки у підрядника ТОВ «Умвельт Україна» виникла технічна проблема з автопарком. Наразі спостерігається невчасний вивіз твердих побутових відходів та засміченість міста. За наявності необхідної кількості сміттєвозів та контейнерів для збору ТПВ санітарний стан міста значно поліпшиться, – йдеться на офіційній сторінці Черкаської служби чистоти.

Дивіться також: Черкащан привчають сортувати сміття.

 

#ANTENNASTUDIO: Депутат Черкаської міськради Ю.Тренкін про депутатську діяльність та перспективи розвитку міста

В гостях у Максима Дубінського в #ANTENNASTUDIO депутат Черкаської міської ради від “Батьківщини”, Юрій Тренкін.
Розмова про перспективи розвитку міста та звіт про депутатську діяльність.

У Черкасах знову штормове попередження

У другій половині дня у Черкасах та місцями по області очікуються короткочасні грозові дощі, що не завадить температурному фону залишатися на 3-4 градуси вище кліматичної норми початку серпня.

Очікується мінлива хмарність. У Черкасах та місцями по області короткочасний дощ, гроза. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура повітря 27..32º, у Черкасах 28..30º.

На 08:00 годину, за даними гідрологічного поста температура води у Дніпрі 26º; за даними спостережень авіаметеорологічної станції Черкаси: вітер слабкий, 1 м/с, температура повітря 21º С, відносна вологість 92%, атмосферний тиск 751 мм.рт.ст.

Дивіться також: На Черкащині штормове попередження.

У Черкасах на гарячому затримали грабіжника

На вулиці 30-річчя Перемоги поліцейські затримали чоловіка, який скоїв грабіж та втік з місця злочину. Нахабний злодій зірвав з шиї жінки ланцюжок просто на вулиці. Щойно на спецлінію 102 надійшло повідомлення про злочин, оперативний черговий одразу орієнтував екіпажі поліції.

Вже упродовж кількох хвилин група тактичного реагування патрульної поліції, спільно з екіпажем УПО, помітили чоловіка, який підпадав під орієнтування на вулиці Героїв Майдану, та затримали його.

Ймовірним зловмисником виявився 28-річний чернівчанин, який від 10 липня розшукувався поліцією Чернівців за ч. 1 ст. 395 ККУ (порушення правил адміністративного нагляду). Зараз молодий чоловік перевіряється слідчими на причетність до скоєння даного злочину.

Дивіться також: Зірвав з шиї ланцюжок і погрожував ножем.