#ANTENNASTUDIO: директор департаменту охорони здоров᾽я Олег Стадник

У топі найбільш обговорюваних тем протягом останнього півріччя – впровадження сімейної медицини. 1 липня минула перша хвиля укладання декларацій. Про те, як впоралися із цим завданням черкаські медустанови та, що робити тим, хто іще не обрав сімейного лікаря – у студії телеканалу «Антена» розповів директор департаменту освіти та медичних послуг ЧМР Олег Стадник.

Також говорили про забезпечення міських лікарень  засобами з національного переліку та, про щорічні медогляди для держслужбовців і дошкільнят. Крім цього, головний медик міста розповів про ефективні способи розслабитися після роботи. Більше дивіться у ефірі.

Дивіться також: #ANTENNASTUDIO: Юрій Гончаров, директор КП «Центральний стадіон». 

 

У Черкасах відбудеться грандіозний спортивний фестиваль

В рамках дводенного заходу, що запланований на День Незалежності, Черкаси стануть спортивною столицею України, обіцяють організатори. Спортивний фестиваль включатиме три основні складові – спорт, патріотизм та креатив. Участь у заході візьмуть дитячо-юнацькі спортивні школи та мистецькі позашкільні заклади. Розпочнеться марафон з пляжу Казбетський.

Зареєструватися на участь у встановленні рекорду можна на сайті міської ради та на сторінці заходу у мережі Фейсбук. Завершиться фестиваль святковим концертом за участю гуртів ХАС, GG Гуляйгород та DILEMMA.

Дивіться також: У Черкасах відбудеться спортивний фестиваль.

В Черкасах одні вулиці асфальтують, інші засипають сколом

На розі Нарбутівської та Іллєнка працівники КП “ЧЕЛУАШ” проводять роботи з грейдерування. Вибоїни та яма на дорозі засипають сколом асфальту, що залишився після ямкового ремонту автошляхів міста. Ця процедура не є панацеєю, втім на деякий час вирішить проблему з тими дорогами, які поки не ремонтуватимуть

Дивіться також: У центрі Черкас озеленюють бульвар Шевченка

 

Контейнерні майданчики в Черкасах перетворюються на сміттєзвалища

Графіки вивезення ТПВ катастрофічно не дотримуються. На подвір’ї будинку по Нарбутівській 163 сміттєвоза не бачили кілька днів.Адміністрація КП “Черкаська служба чистоти” нарікає на недобросовісних підрядників, втім отримує постійні нарікання від міського голови. Підрядна організація не може впоратися з обсягами сміття для утилізації. Стверджують,що не вистачає людей та техніки

Дивіться також: У центрі Черкас озеленюють бульвар Шевченка

Зловмисники розграбували смілянські ліфти

У Смілі двічі і поки що безкарно здійснили розкрадання ліфтів. Перший випадок стався увечері 10 серпня в багатоповерхівці, що на вулиці Мазура, 12. Проте вже у понеділок фактично серед білого дня розграбували ліфт в будинку на вулиці Філатова. «Почерк» грабіжників, говорить керівник приватного підприємства «Віанол-сервіс», що обслуговує смілянське ліфтове господарство, один і той же

Дивіться також: Волонтери очищують Графське озеро у Смілі

Смілянське СКП «Комунальник» відновлює вул. Незалежності

У Смілі підприємство СКП «Комунальник» продовжує роботи з усунення аварійної ямковості. 15 серпня бригада робітників ліквідувала ями та тріщини в асфальтовому покритті на правій смузі вулиці Незалежності. Та цього разу матеріалом слугувала не асфальтобетонна крошка, а новенький свіжозварений місцевим підприємством асфальтобетон

Дивіться також: Волонтери очищують Графське озеро у Смілі

 

Працівники «Черкасиводоканалу» виявляють незаконні приєднання до мереж

Системна робота триває третій рік поспіль. Протягом місця вдається усунути близько 40 крадіжок води. Інспектори моніторять як приватний сектор, так і багатоквартирні будинки. Працівники служби обліку й реалізації води і стоків згідно графіку здійснюють аналіз споживання води, роблять обстеження та попереджають власника про порушення.

Крім, цього в разі відмови узаконити приєднання водоканалівці конфісковують на користь підприємства технічні засоби, що використовувались при підключенні. Особливо черкащани зловживають не облікованим використанням води у літній період.

З детальним переліком необхідних документів для узаконення підключень до мереж водопостачання та водовідведення можна ознайомитись на сайті «Черкасиводоканалу».

Дивіться також: #ANTENNASTUDIO: директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.