Людмила Русаліна ініціювала відкриття двох підрозділів ГО «Cтоп корупції» – у Золотоноші та Черкасах

Переважна більшість українців вважають корупцію найбільш серйозною проблемою, яка заважає розвитку країни. Такої ж думки дотримується і відома далеко за межами міста бізнес-вумен, меценат і благодійник Людмила Русаліна.

Кілька місяців тому їй самій довелося звертатися по допомогу до громадської організації «Стоп корупції», і, маючи позитивний досвід співпраці, вона вирішила у міру своїх можливостей допомагати об’єднанню.

Саме за її активного сприяння та допомоги у Черкасах було відкрито міський осередок організації, яка має на меті боротьбу з корупцією в усіх її проявах.

Вже незабаром Україна обиратиме президента, потім парламент, а потім почнеться кампанія із місцевих виборів. Завдання громадськості – контролювати і використовувати всі ті законні заходи, які передбачені законодавством про вибори. Тому зовсім не випадково відкриття міського осередку в Черкасах відбулося напередодні виборів Президента України.

За словами керівника Черкаського міського осередку громадської організації «Стоп корупції», їхнє завдання полягає в боротьбі з корупцією на місцях, викритті схем та неправомірних дій чиновників, об’єднанні небайдужих громадян тощо.

Цього ж дня у Черкасах також було проведено тренінг, присвячений майбутнім виборам. На тренінгу лектор Артем Дорофеєв розповів стопкорівцям про різницю між місцевими та парламентськими виборами, принципи роботи центрвиборчкому, територіальних виборчих комісій, розповів про види порушень виборчого законодавства та ймовірні фальсифікації на майбутніх виборах.

“Самопоміч” збирає підписи, аби привести до ладу вул. Бидгощську

Відрізок вулиці Бидгощської, що біля митного посту «Черкаси-Північний», поступово перетворюється на місячний ландшафт. Поруч розташовані два гаражних кооперативи, керівництво яких на прохання власників гаражів близько 15 років звертаються до різних інстанцій, аби вирішити питання з асфальтуванням вулиці – але, як кажуть – віз і нині там.

За словами керівництва кооперативів, КП «ЧЕЛУАШ», яке розташоване поруч, час від часу засипає ями гравієм – але вулиця потребує капітального ремонту.

На проблемній ділянці розташовані два автокооператива – «Черкаси» і «Колос». Кількість власників гаражів сягає 1500 осіб. Звичайно, їх хвилює стан під’їзної території, бо зламані елементи підвіски – хвилинне діло, але великі витрати.

Також вулицею щодня проїздять кілька десятків автомобілів – і вантажних, і легковиків, – що прямують до митного посту «Черкаси-Північний» та кількох підприємств, розташованих на його території та поруч.

Збір підписів за виділення коштів на відновлення асфальтового покриття ініціювала фракція партії «Об’єднання «Самопоміч» в Черкаській міській раді. Взагалі у цьогорічному бюджеті розвитку міста передбачені кошти на ремонт вулиці, але, за словами депутата міської ради від «Самопомочі» Олексія Романова, є ризик, що ця ділянка ремонту так і не дочекається.

На думку керівників фракції – саме кількість зібраних підписів, які направлять на розгляд сесії міської ради, стануть тим важелем, який допоможе спрямувати кошти з міського бюджету на ремонт даної ділянки.

За два дні ініціативна група «Самопомочі» вже отримала понад 200 підписів. До ініціативи долучились і працівники митного посту «Черкаси-північний», які щодня приймають десятки автомобілів, зокрема, з Європи, що змушені користуватись цією вулицею.

На думку керівництва митниці – в закордонних перевізників складається негативне враження про Україну завдяки неякісному стану доріг.