З початку року населення заборгувало перед енергетиками 18 млн грн

З січня поточного року на Черкащині послуги з постачання для побутових та малих непобутових споживачів електричної енергії надає ТОВ «Черкасиенергозбут», а послуги з розподілу електричної енергії – ПАТ «Черкасиобленерго».

Як повідомляє начальник відділу по роботі з побутовими споживачами Микола Косточка, споживачів, які не розрахувалися за поточну спожиту електроенергію у січні-лютому з ТОВ «Черкасиенергозбут» чи іншим постачальником, буде відключено від енергопостачання.

Визначені проекти-переможці громадського бюджету Сміли

Визначені проекти-переможці, які будуть фінансуватися в рамках програми «Громадський бюджет Сміли» у 2019 році.

Найбільшу кількість голосів – у категорії «великі проекти» сміляни віддали «Реконструкції зони відпочинку «Графського парку» . На неї буде витрачено 505,7 тис грн. Залишилось трохи коштів і на дофінансування будівництва баскетбольно-волейбольного майданчика (стадіон «Юність») у розмірі 127 тис грн. (Основні роботи будуть виконані за кошти державного бюджету.)

У категорії «малі проекти» переміг Парклет «LifeZone» на центральній площі міста (лавка-міні-парк) з бюджетом у 84,5 тис грн. А також за 130 тис грн буде здійснено благоустрій підходів до переходу через колії (з вул. Одеської на вул. Севастопольську).

Виконком не затвердив фінансовий план КП «Черкасиелектротранс», натомість діяльність підприємства перевіряє комісія

Одним із важливих питань, розглянутих на порядку денному засідання міськвиконкому 19 березня, стало затвердження фінансового плану комунального підприємства «Черкасиелектротранс». Анатолій Бондаренко повідомив, що з міського бюджету було виділено 70 млн грн на функціонування тролейбусного сполучення в місті та перевезення пільгових категорій громадян. За його словами, депутати міської ради та громада мають знати, куди спрямовуються ці кошти. Задля цього створено комісію, яка перевіряє діяльність комунального підприємства.

Мерія продовжує боротьбу з незаконними біл-бордами

На засіданні міськвиконкому 19 березня 2019 року Анатолій Бондаренко повідомив, що термін використання біл-бордів компанією «Вересень+» підприємця Сергія Кудактіна закінчений, ці рекламні площини встановлені незаконно, а земельні ділянки під ним зайняті самовільно. Крім того, Анатолій Бондаренко зауважив, що більшість незаконних біл-бордів встановлено вздовж бульвару Шевченка, і пообіцяв звільнити центральну вулицю Черкас від реклами.