Черкаський журналіст розкрив таємниці передвиборчих перегонів

Відомий журналіст Валерій Воротник на своїй сторінці у «Фейсбуці» «розкриває карти» передвиборчої кампанії, зокрема, міського голови Сергія Одарича. Медіаексперт припускає наявність комерційної складової та скупівлю голосів. Натомість, радить не здаватися іншим «топовим» претендентам.

– Висловлюю своє переконання в тому, що насправді відбувається у Черкасах: 1) Одарич відбудував схему, що охоплює, наприклад, 70 тисяч осіб. Вона, можете бути впевненими, працює як годинник. Він планує перемогу в першому турі. Все ретельно відпрацьовано протягом останніх 3 виборчих кампаній, плюс залучення структур Привату (МІРЦ). Все погано з огляду на те що міліція нездатна розкрити цей злочин.

2) Вибори відбудуться у два тури. Тому попередньо об’єднуватися сенсу нема. Навпаки. Працювати варто кожному, максимально залучаючи різноманітний свій електорат. І дай Боже дійти до другого туру. І лише тоді активно попрацювати над перемогою свого єдиного кандидата.
3) Сьогодні всі так сконцентровані на особистості Одарича, що повністю відкидають розуміння того, що він лише шістка Моні Бродського. Я особисто думаю, що в разі небезпеки програшу даного кандидата, власник замінить його на інший образ. Про таку можливість ви не думаєте? Білий та пухнастий, а всі так критикують Одарича. Хе-хе. Хоча, враховуючі наглість та мстивість Одарича та Бродського, вони не оминуть можливості ще раз мокнути черкаську еліту обличчям в багно, просунувши саме Одарича…
4) Партійні голоси будуть розділені між його двома-трьома партіями з орбіти Бродського та Коломойського. Цей союз не розпався, попри те, що Моня підставив своїм “креативом” Корбана в Чернигові і, навіть, отримав у рило в якості щирої подяки за роботу і рахунок на півмільйона доларів в якості штрафу. Але ж там в команді такі правила. Повертаючись до Ради та її складу зазначу, що в ній Бродський з Одаричем планують отримати більшість. Це логічно витікає з намірів провести мера в першому турі.
5) Я не виключаю, що в якості запасного варіанту на випадок другого туру командою Бродського буде просуватися “електоральна пара” для Одарича. Наприклад Микола Булатецький. Фактично технічний кандидат Одарича, але імітуючий опозиційність до нього. Питання свідомо чи ні робить це Булатецький, залишимо відкритим. Хоча я особисто переконаний в тому, що Микола гарний актор.

6) Я можу помилятися в ємкості “схеми”, але вартість одного голосу в ній буде приблизно на рівні 500 грн. В такому разі витрати на схему та її адміністрування становитимуть приблизно 35 млн. грн. Багато це чи мало, вирішуйте самі. Бо це лише маленька частка міліардного бюджету міста, повний контроль над яким вони планують встановити. Та до того ж легко витягнути ці гроші з кишень черкащан, маючі подібні до МІРЦу інструменти, тісно пов’язані з системоутворюючим банком «Приват».

Все доволі жорстко та виглядає фатально. Але боротися варто. Тільки треба навчитися слухати один одного і співпрацювати. А понти та амбіції відправити куди подалі.

Друзі, іншого варіанту нема. Інші концепції помилкові і про це я неодноразово говорив Анатолію Бондаренку, Олександру Радуцькому й іншим можливим топовим претендентам. І говорив, що треба для боротьби з цим підступним ворогом. Час минає. Вибори наближаються, а ви й надалі перебуваєте в полоні власних амбіцій. Прикро, – йдеться у повідомленні.