Хороші дороги, порушення правил дорожнього руху і нехтування світловідбивальними елементами на одязі – головні причини ДТП у Черкасах

Останнім часом у Черкасах збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод із травмованими та трагічними наслідками. Причини та методи боротьби із ситуацією, що склалася, обговорили на нараді за участю представників міської влади та патрульної поліції.

Начальник управління патрульної поліції Олександр Кокоба оголосив статистику по ДТП у Черкасах. За січень минулого року у Черкасах відбулося 103 ДТП, а у 2020 – 89. Але, що стосується ДТП із потерпілими, то в минулому році відбулося 15 ДТП з потерпілими, в цьому – вже 26. По загиблим, за січень місяць минулого року було 0 загиблих, в цьому – вже 2 загиблих.

Також головний патрульний Черкащини назвав головні причини, які, на його думку, приводять до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. А саме: порушення правил дорожнього руху, безсніжна погода (водії їздять менш обережно, гірша видимість у темну пору доби), нехтування світловідбивальними елементами на одязі, збільшення кількості автотранспорту та збільшення кількості доріг у Черкасах із якісним відремонтованим покриттям. Адже, за статистикою, саме на таких дорогах, як вул.Героїв Дніпра, бульв.Шевченка, , вул.Благовісна, вул.Надпільна, вул.Чорновола та вул.Смілянська трапляється більше серйозних ДТП.

джерело