браконьєри-риба-липівський заказник

У липівську заказнику знову упіймали браконьєрів

В Липівському заказнику поліцейські роти з обслуговування водних об’єктів області спільно з інспекторами екології затримали двох черкащан, які з гумового човна ловили рибу сітками.

Під час поверхневого огляду виявлено дві мисинові сітки, якими правопорушники встигли виловити рибу видів: линок — 1 шт., товстолоб — 1 шт., судак — 1 шт., карась — 2 шт. та лящ — 5 шт. Нарахована сума завданих збитків державі становить 3129 тис. грн, повідомляє патрульна поліція Черкаської області.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянин складено два адміністративні протоколи за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та обʼєктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Золотоніського відділу поліції ГУНП у Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову та човен вилучили. Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету. Слідчі дії тривають.