мак-наркотики-коноплі-операція мак

На Черкащині розпочалась операція «Мак-2020»

Підготовчий етап операції розпочався 20 травня та буде тривати до кінця місяця. З 1 червня розпочнеться практична фаза операції, яка триватиме до 24 вересня.

Про це повідомляє поліція Черкаської області.

Варто нагадати, що за незаконний посів та вирощування снодійного маку та конопель законодавством передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Відповідно до статті 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин передбачено штраф від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

За вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин вже передбачено кримінальну відповідальність. Згідно з санкцією частини 1 статті 310 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

В разі, якщо кількість вирощених рослин маку перевищує 500 рослин або кількість рослин конопель перевищує 50 рослин, Кримінальним кодексом України передбачено позбавлення волі, строком до 7 років (ч.2 ст.310 КК України).

Правоохоронці Черкащини запрошують громадян до співпраці у боротьбі з незаконними посівами нарковмісних рослин. Якщо вам відомо про місця, де знаходяться незаконні посіви рослин маку чи конопель, не залишайтеся байдужими, повідомляйте цю інформацію до управління протидії наркозлочинності або ж звертайтеся до місцевої полії за телефоном 102

Один коментар до “На Черкащині розпочалась операція «Мак-2020»”

  1. На Черкащині стартувала операція Мак-2020 . Її мета виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, перекриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів, а також притягнення до кримінальної відповідальності причетних до цього осіб.

Коментарі закриті.