суддя Пономаренко, апеляційний суд Черкаської області

ВАКС визначив заставу обвинуваченому у хабарництві судді з Черкас у розмірі 21 тисяча гривень

Суд визначив запобіжний захід у вигляді 21 тисячі гривень застави судді апеляційного суду Черкаської області Володимиру Пономаренку, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні впливом.

Таке рішення 30 червня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Раніше, на засіданні 2 червня, ВАКС визнав причини неявки обвинуваченого судді Пономаренка та його адвокатів неповажними. Тоді ж судді підняли питання перед Кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури Київської області і Кіровоградської області про дисциплінарну відповідальність адвокатів, а на самого суддю наклали 4204 грн грошового стягнення.

суддя Пономаренко, апеляційний суд Черкаської області

Після чого прокурор САП подав клопотання про застосування до Пономаренка запобіжного заходу у вигляді застави. Судді документ задовольнили частково, визначивши заставою 21020 грн.

Нагадаємо, як встановили детективи НАБУ, суддя нібито отримав кошти за вплив на суддів одного з районних судів тієї ж області для прийняття ними певних рішень у справах про адміністративні правопорушення. Суддю викрито влітку 2018 року одразу після одержання ним всієї суми обумовлених коштів.

На сьогодні обвинувальний акт за ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом) скеровано до Придніпровського районного суду міста Черкаси для розгляду по суті.

Читайте також: CУДДЮ АПЕЛЯЦІЙНОГО СУДУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВОЛОДИМИРА ПОНОМАРЕНКА УСУНУТО ВІД ПОСАДИ ЧЕРЕЗ ПІДОЗРУ У КОРУПЦІЇ