Олег Слепинін

У Черкасах СБУ викрила антиукраїнського агітатора

Служба безпеки України викрила агітатора, який займався розповсюдженням інформації, спрямованої на розпалювання релігійної, міжнаціональної ворожнечі і підтримку сепаратизму.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє прес-служба Управління СБУ в Черкаській області.

За попередніми даними слідства, мешканець Черкас, який раніше за свою творчу діяльність став членом Спілки письменників Росії, на замовлення кураторів з РФ готував провокативні матеріали. У них автор публічно засуджував існування однієї з українських конфесій. Також фігурант активно підтримував діяльність ватажків незаконних збройних формувань так званої «Л/ДНР».
Підготовлені матеріали він розповсюджував на пропагандистських інтернет-ресурсах РФ.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і флеш-накопичувачі із доказами протиправної діяльності.

За висновками експертиз вилучені матеріали містять ознаки розпалювання міжконфесійної і релігійної ворожнечі.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.
Викриття зловмисника проводилось спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.