У Черкасах щодень 40 тяжкохворих пацієнтів із COVID-19 отримують кисень завдяки кріоциліндрам, встановленим коштом управлінської компанії «Нова якість»

У Черкасах щодень 40 тяжкохворих пацієнтів із COVID-19 отримують життєво необхідний кисень завдяки кріоциліндрам. Їх установили в інфекційній та Першій міській лікарнях коштом управлінської компанії “Нова якість”. Усі роботи обійшлися в 900 тисяч гривень. На благодійний проєкт із забезпечення лікарень витратили кошти з прибутків компанії, а не з нарахувань мешканців.

– Ще навесні наша медична установа стала епідеміологічним закладом другої хвилі коронавірусу. Ми розуміли, що треба підготуватися: відновити систему киснепостачання в корпусі майбутнього інфекційного шпиталю. Звісно, кисневі концентратори в нас були для інших пацієнтів – не з інфекційними хворобами. А для людей з COVID-19 – не вистачало, – зазначає головний лікар Першої міської лікарні Тимофій Тронц.

У той період, коли ані місто, ані держава не могли належно підтримати медицину. За словами головного лікаря, сам медзаклад був фінансово не спроможний відновити систему.

Засновник групи управлінських компаній Андрій Бортник розповідає: компанія ще на початку карантину придбала кріоциліндри, які переробляють рідкий кисень. Під обладнання в кожній із лікарень облаштували систему, яка дозволяє транспортувати кисень для 20 пацієнтів відділення.

– Це десята частина ліжок із подачею кисню від загальної кількості облаштованих у лікарнях усієї області. Навесні нагальної потреби використовувати ці установки не було. Та ми бачили статистику й досвід інших країн, консультувалися з медиками й ухвалили рішення змонтувати системи тоді, аби не втрачати часу зараз. Усе робили з погодженням та консультуванням із медиками, – говорить засновник групи управлінських компаній Андрій Бортник.

Дивіться також: “НОВА ЯКІСТЬ” СТВОРЮЄ КОМФОРТНІ УМОВИ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ БУДИНКІВ

Нагадаємо, що з весни група компаній “Нова якість” активно допомагає місту в боротьбі з епідемією. Управитель дезінфікував автівки швидких, таксі, поліції та інших служб. Обробляв і громадський транспорт у місті, зупинки, дороги, тротуари, відділення лікарень, під’їзди будинків. Та основним став проєкт із встановлення киснезабезпечувальних систем.

– Підприємець запропонував нашій та міській інфекційній цю систему. Він пішов на такий крок як свідомий громадянин із найкращими намірами. Із вересня наше відділення для 30 ковідних хворих постійно завантажене на 100%. Дякуючи тому, що ми запустили оновлений механізм киснепостачання, сьогодні ми можемо рятувати життя тяжкохворих черкащан, – додає Тимофій Володимирович.