На Черкащині комунальне підприємство незаконно реалізовувало комерційним структурам пісок

Служба безпеки України викрила посадовців комунального підприємства Черкаської районної ради на розкраданні ввірених їм на зберігання корисних копалин. За даними слідства, посадовці організували незаконну реалізацію масштабних партій піску комерційним структурам.

Щоб приховати справжні обсяги торгівлі ділки, вносили у бухгалтерську документацію недостовірні дані щодо об’ємів продажу корисних копалин, повідомляє речниця УСБУ у Черкаській області Катерина Дрога. Гроші отримували готівкою.

Дивіться також: На Черкащині викрито на хабарі керівництво регiонального вiддiлення Фонду держмайна

За попередніми оцінками сума збитків становить понад 1,6 млн грн. Правоохоронці провели невідкладні слідчі дії у офісі комунального підприємства та вилучили фінансово-бухгалтерську документацію, яка підтверджує функціонування протиправної оборудки.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Документування оборудки проводилось співробітниками УСБУ в Черкаській області під координацією Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України та процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.