ДБР викрило поліцейського на вимаганні хабарів

Державне бюро розслідувань за сприяння ДВБ Нацполіції затримало старшого інспектора Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області.

ТУ ДБР у Києві встановило, що правоохоронець вимагав помісячно від 5 до 8 тис. гривень у свого сусіда, якого в листопаді 2020 року було притягнуто до адмінвідповідальності за водіння напідпитку та позбавлено права керувати транспортним засобом.

За ці кошти поліцейський пообіцяв йому не перешкоджати керувати автівкою без прав, не притягувати до відповідальності, а також надати можливість ловити рибу та раків у водоймищах Городищенського району Черкаської області, у тому числі у заборонений період. У разі відмови платити, правоохоронець пригрозив нацькувати на потерпілого місцеву патрульну поліцію.

Упродовж чотирьох місяців правоохоронець загалом отримав 24 тис. гривень.

Його затримали в порядку ст. 208 КПК України під час одержання чергової частини неправомірної вигоди.

Наразі приймається рішення щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3. ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Черкаська обласна прокуратура, оперативний супровід – Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції та відділ БКОЗ УСБУ в Черкаській області.