СБУ викрила адвоката, який хотів підкупити співробітника Служби за легалізацію іноземців в Україні

Співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБ України викрили адвоката, який хотів підкупити співробітника Служби. За хабар зловмисник просив співробітника СБУ допомогти у легалізації в Україні іноземців із країн із підвищеною терористичною загрозою.

Факт надання неправомірної вигоди зафіксовано у Черкаській області.

Дивіться також: НА ЧЕРКАЩИНІ СБУ ВИКРИЛА НА ХАБАРАХ ЗА НЕЗАКОННИЙ ВИЛОВ РИБИ ОДНОГО З КЕРІВНИКІВ ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ

Правоохоронці затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у ресторані під час надання частини неправомірної вигоди.

Зловмисник хотів налагодити неправомірну «взаємодію» із СБУ на постійній основі. Причому був готовий платити за «пакетне» оформлення іноземців, де за одну особу пропонував $400.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення й притягнення до відповідальності інших посадовців, причетних до протиправної діяльності.

Заходи проводило Головне управління внутрішньої безпеки СБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і за сприяння Управління СБУ в Черкаській області.