Розпочалася реєстрація команд і саморобних машин для участі в «Крутому спуску»

Ванна на колесах, стіл чи корабель. Яких тільки тарантасів не вигадували учасники «Крутого спуску» в попередні роки. Та ідеї для саморобних машинок без двигуна не вичерпуються. І свій крейзі задум черкасці можуть реалізувати вже на День Незалежності. Цього року перегони на саморобних машинках «Крутий спуск» відбудуться якраз 24 серпня в межах фестивалю фестивалів «ManyFest».

Нині вже розпочалася реєстрація для участі в «Крутому спуску». А технічні вимоги для тарантасів цьогоріч простіші, ніж будь-коли. Незмінне правило — не повинно бути двигуна! А участь традиційно безоплатна.

Матеріалами для «тачки» може стати будь-що: дерево, пінопласт, папір, пластик чи давно забуті речі в гаражі. Але не можна використовувати звичайні автомобілі чи основи від них.

Як і завжди, машинка має бути без двигуна, але з рульовим механізмом будь-якої форми та з гальмами. Батареї, електроприлади чи інші допоміжні елементи використовувати не можна. Адже на першому місці — незвичний зовнішній вигляд машинки, а не її швидкість.

Водіями тачки може бути як одна особа, так і кілька. Інша частина команди машинку штовхає, і далі вона котиться  по інерції Замковим узвозом. Для цього в неї має бути мінімум три колеса. А скільки їх може бути максимум — на вибір команд.