Черкаські поліцейські швидко відшукали вкрадений ноутбук та повернули його власниці

Черкаські поліцейські повернули власниці викрадений ноутбук. Виявилося, що майном заволодів сусід по кімнаті. За фактом крадіжки слідчими Черкаського районного управління поліції розслідується кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області. Із заявою про крадіжку 25 липня до поліціянтів звернулася 27-річна черкаська журналістка. Дівчина повідомила, що з квартири, де вона орендує житло, за невідомих обставин зник ноутбук. Наступної доби співробітники Черкаського районного управління поліції розкрили даний злочин та встановили особу правопорушника. Виявилось, що крадіжку скоїв сусід, який також орендував кімнату. Коли потерпілої не було вдома, він заволодів її майном та зник у невідомому напрямку. Правопорушником виявився 19-річний уродженець Чернігівської області. Затримали його з краденим ноутбуком біля одного з ломбардів міста Черкаси. Молодий чоловік у скоєному зізнався.

Зараз за процесуального керівництва черкаської окружної прокуратури вирішується питання про оголошення чоловіку підозри у вчиненні кримінального правопорушення. За цим фактом проводиться досудове розслідування із кваліфікацією ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція передбачає до 3 років позбавлення волі.