Смілянські рятувальники повернули до життя 73-річну жінку, яка тонула в Тясмині

Смілянські рятувальники повернули до життя 73-річну жінку, яка тонула в річці. Інцидент стався 27 липня близько 17-ої години. Працівники ДСНС чергували на пляжі й помітили літню жінку, яка пішла під воду. Керівник Смілянської пошуково-рятувальної станції Віктор Терновцев боровся за життя потопельниці, поки та не почала самостійно дихати.

– Ми саме вели спостереження за пляжем, – розповідає Терновцев. – Черговий побачив, що ця жінка попливла до буйка, а назад повернутись не вистачило сил. Поряд з нею була Ірина Лисенко, спеціаліст ДСНС. Вона її витягувала, а ми підбігли до берега. Зробив реанімацію. Це тривало хвилини 2-3. Потерпіла почала дихати, але ж за мить знову перестала. Знову реанімували й «відкачали».

Впевненості не було, що пенсіонерку зможуть оживити, каже рятувальник.

– Жоден медик не дасть гарантії на спасіння людини в подібній ситуації, – пояснює  рятувальник. – Але треба пробувати качати, поки не оживе. Впевненості ніколи немає. Все залежить від організму. Цій жінці 73 роки. На щастя, все вийшло.

Постраждалу доправили до місцевої лікарні. Зараз вона під наглядом медиків. Загрози її життю вже немає. За словами Віктора Терновцева, це вже 7 випадок на цьому ж пляжі за 10 років, коли вдалося реанімувати відпочивальника.

ПроВсе