СБУ ліквідувала мережу підпільних гральних закладів із місячним тіньовим обігом у 1,5 млн грн

Служба безпеки України заблокувала діяльність мережі підпільних гральних закладів, які діяли із дотриманням суворої конспірації з квітня-травня поточного року. Організували її мешканці Черкас і Одеси, один із яких — колишній правоохоронець. За даними слідства, ігрові зали в обох регіонах маскувались під зачинені кафе чи робочі приміщення.

Працювали виключно для «своїх»: потрапити туди можна було лише «постійним клієнтам» або за рекомендацією та попередньою домовленістю. З персоналом проводилися регулярні інструктажі на предмет того, як поводитися у випадку неочікуваних обшуків. У кожному із приміщень здійснювався постійний зовнішній і внутрішній відеонагляд.

За попередніми оцінками, щомісячний тіньовий обіг зловмисників становив понад півтора мільйона гривень. Наразі перевіряється інформація щодо використання частини отриманих «прибутків» для фінансування країни-агресора.

У ході слідства проведено низку обшуків як за місцем проживання зловмисників, так і за адресами підпільних гральних залів. Вилучено:
• 48 одиниць комп’ютерного обладнання, призначеного для організації та проведення азартних ігор;
• записи із«чорною» бухгалтерією та списками «постійних клієнтів»;
• гроші, отриманні злочинним шляхом (добову виручку у сумі понад 50 тис. грн).

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконного грального бізнесу.

Заходи з викриття зловмисників проводилися за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури.