залишились без газу

Мешканці будинку по Хіміків, 44 залишились без блакитного палива через витік газу на підземному газопроводі

11 жовтня в багатоквартирці за адресою Хіміків, 44 виникла аварійна ситуація на підземному газопроводі. Під час обстеження мереж фахівці АТ «Черкасигаз» виявили значний витік газу та одразу перекрили постачання. Без блакитного палива залишилося 71 помешкання.

Однак відновити газопостачання в чотирьох під’їздах будинку було неможливо без обстеження газового обладнання. Та відучора запустити «блакитний вогник» вдалося у 20 квартирах, а вже завтра газ з’явиться ще у 25.

Дивіться також: ЧЕРЕЗ АВАРІЮ НА ГАЗОПРОВОДІ БУДИНКУ НА СМІЛЯНСЬКІЙ, 121 БЕЗ ГАЗУ ЛИШИЛИСЯ СПІВВЛАСНИКИ 10 ПОМЕШКАНЬ

— АТ «Черкасигаз» відновив газопостачання в цих помешканнях, адже кожен із власників оперативно підписав індивідуальний договір на обстеження приладів. Сподіваємося, що й решта квартир у короткі терміни укладуть угоди для запуску газопостачання. Адже прикро, коли в подібних випадках через одну необстежену газову плиту без палива може лишатися увесь стояк, — пояснює технічний директор «Газ-сервісу» Григорій Беспалов.

Поки ж у багатоквартирці без газу 26 квартир. Уже незабаром за умови укладення індивідуальних угод із компанією, яка обстежить газове обладнання, у ще майже трьох десятках помешкань відновлять газопостачання.

У компанії закликають мешканців не чекати аварійної ситуації в будинку та завчасно дбати про власну безпеку. Газові прилади обстежувати необхідно щороку. Це може зробити будь-яка компанія, що має відповідну ліцензію. Серед таких — і ТОВ «Газ-сервіс». Для консультації мешканці можуть телефонувати: 050-378-34-02 та 050-378-34-18.

джерело