Валентин Дяченко Черкаська міська рада

6 років позбавлення волі з конфіскацією: екс-посадовця Черкаської міської ради визнано винним в одержанні хабара

Верховним Судом залишено в силі вирок начальнику Управління державного архітектурно-будівельного контролю Черкаської міської ради. Його визнано винним в одержанні хабара (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє прес-центр офісу Генерального прокурора.

Дивіться також: ВІДНИНІ БУДЬ-ЯКЕ БУДІВНИЦТВО НА ТЕРИТОРІЇ МІСТА КОНТРОЛЮВАТИМЕ ЧЕРКАСЬКА МІСЬКРАДА

Суд призначив йому  покарання – 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того його позбавили рангу посадової особи органу місцевого самоврядування та права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком 3 роки.

Дивіться також: ЧЕРКАСЬКІ АКТИВІСТИ ВЛАШТУВАЛИ ПРОТЕСТНИЙ МІТИНГ ПІД МІСЬКРАДОЮ

Незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї вини, прокурори у суді довели, що посадовець просив у директора ТОВ «Черкассільбуд» неправомірну вигоду за непроведення позапланової перевірки щодо правильності введення товариством об’єктів будівництва в експлуатацію.

Дивіться також: АКТИВІСТИ З НАЦІОНАЛЬНОГО КОРПУСУ ТА НАЦДРУЖИН ПРИЙШЛИ ДО ХАБАРНИКА, ЩО ВЗЯВ 40 ТИСЯЧ ГРН ТА ПОВЕРНУВСЯ НА РОБОТУ

Сторона захисту, не погодившись із вироком, оскаржувала його в апеляційній та касаційній інстанціях, де наполягала на скасуванні судового рішення та виправданні обвинуваченого.

Від редакції: повідомлення стосується екс-начальника Управління ДАБК Черкаської міськради Валентина Дяченка.