Нова якість стоп наркотик

Уже два роки, як «Нова якість» зафарбовує написи наркоканалів. Тепер із поліцією

На фасадах, парканах та зупинках. У Черкасах чи не на кожному кроці можна помітити незрозумілі написи, які виявляються поширеними каналами збуту наркотиків. Уже два роки, як управлінська компанія оперативно зафарбовує їх за заявками мешканців. Усе в межах соціального проєкту «Стоп-наркотик».

Минулого тижня в поліції повідомили про створення чат-бота в телеграмі «StopDrugs0472_bot». Тепер у компанії відомості про написи також передаватимуть правоохоронцям для опрацювання.

За два роки цієї акції управлінець отримав від мешканців не одну сотню звернень, говорить засновник групи управлінських компаній «Нова якість» Андрій Бортник.

– Коли ми почали обслуговувати будинки в Черкасах, то не могли не помітити розписані фасади. Це питання не просто естетики, це суспільна проблема. Бо кожен підліток, в якого є смартфон, може зайти в телеграм і купити наркотики. Мені неприємно лише від думки про це. Саме тому ми вирішили, що спробуємо хоча б частково, але розірвати цей ланцюг, – розповідає Андрій Бортник. – Тоді й запустили проєкт «Стоп-наркотик». І на початку щодень мали від одного-двох до десяти звернень. Люди писали нам у месенджері, відправляли світлину та адресу, а наші маляри упродовж доби все зафарбовували. 

Він додає, окрім цього, канали намагалися блокувати в телеграмі й заохочували до цього черкасців. Нині ж в області запрацював чат-бот  «StopDrugs0472_bot». Через нього можна анонімно надсилати інформацію про підозрілі написи, «закладчиків», канали збуту наркотиків в інтернеті тощо.

– Ми радіємо, що тепер не просто зменшуватиметься кількість написів, а й буде реакція на них від правоохоронців. Ми звісно, як і раніше, готові зафарбовувати назви за заявками, які до нас надходять. Але тепер ще й будемо передавати отриману від мешканців інформацію через цей чат та готові допомагати поліції очищати від цієї бридоти стіни, – зауважує Андрій Бортник.

Який порядок дій?

Черкасців традиційно закликають не проходити повз. Бачите підозрілі написи – зробіть фото та повідомте про них управлінську компанію:

  1. Напишіть у месенджер «Нової якості» (у розділі #Стопнаркотик).
  2. Укажіть адресу та додайте світлину.
  3. І не забудьте продублювати інформацію в чат-бот у телеграмі: @StopDrugs0472_bot

джерело