Близько десяти років тому Черкаською міською радою було надано дозвіл на будівництво комплексу зупинки громадського транспорту, об’єднаної з торгівельним приміщенням у мікрорайоні «Дніпровський» по вул. Гетьмана Сагайдачного.

Але важко уявити, що цей торговий ряд, що збудовано прямо на зеленій зоні у віддаленні від зупинки на десятки метрів, має до неї хоч якийсь стосунок. До того ж власник тимчасової споруди так і не оформив договір на землю під нею, а отже, сама споруда має сумнівний юридичний статус.

підключення МАФу водоканалом

Тим не менше, нещодавно тут розпочаті масштабні земляні роботи — комунальне підприємство «Черкасиводоканал» погодило проект підключення фактично незаконного МАФу до каналізації та водопостачання. Реально тут замість зеленої зони розташували торгівельний ряд на кілька повноцінних магазинів.

Сам факт підключення МАФу до комунікацій також має дивний вигляд з огляду на визначення малої архітектурної форми — тимчасової споруди без фундаменту. Тоді як навіть поверхове знайомство з об’єктом не залишає сумнівів: у районі «Д» збудували повноцінну споруду із сендвіч-панелей та під’єднали її до міських комунікацій.

Дивіться також: У КП «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» МОЖЕ ЗМІНИТИСЯ ДИРЕКТОР?

Чому КП «Черкасиводоканал», погоджуючи проект, не поцікавився наявністю договору на землю? На це питання ми не маємо відповіді, але сподіваємося незабаром отримати її від посадовців Черкаської міської ради.

Дивіться також: “ТІТУШКИ” ПЕРЕШКОДИЛИ ЗНЕСТИ НЕЗАКОННИЙ МАФ В СЕРЕДМІСТІ ЧЕРКАС

Від editor