Нова якість, негабарит

Безкоштовно від під’їзду: для черкащан діє додаткова послуга з вивезення негабариту

Черкасці, які накопичили значний об’єм ремонтного чи будівельного сміття, можуть абсолютно безкоштовно замовити його вивезення від будинку. Це можна зробити за номерами кол-центру «Нової якості».

Аби скористатися послугою, потрібно лише не мати заборгованості за негабарит, упакувати та знести сміття до під’їзду.

Час та дату вивозу мешканці обов’язково узгоджують із логістичним відділом компанії.

Дивіться також: МЕШКАНЦІ БУДИНКУ ПО Г. САГАЙДАЧНОГО, 237 ЗАДОВОЛЕНІ РЕЗУЛЬТАТАМИ СПІВПРАЦІ З УК «НОВА ЯКІСТЬ»

З кінця листопада «Нова якість «Благоустрій» отримала понад 50 заявок на адресний вивіз. Їх виконують після проходження технікою основних маршрутів, що затверджені міськвиконкомом.

У такий спосіб компанія хоче насамперед полегшити життя мешканцям, які накопичили значний об’єм відходів. Окрім того, уже зараз вдалося розвантажити контейнерні майданчики та зробити місто чистішим.

Серед заявників – Леонід та Катерина Овсієнки. Кажуть: про послугу дізналися від нових сусідів у будинку, де придбали квартиру.

– Це помешкання – повністю під ремонт: замінювали вікна, балконні блоки, двері, попередні власники залишили старі меблі… Тобто негабариту було багато, і стандартна ГАЗелька тут би взагалі не допомогла. Ми шукали варіанти, як вивезти все це сміття. Дізнавалися мінімум у п’яти приватників. А потім дружина сказала зателефонувати в «Нову якість» і запитати, чи є в них така послуга, – розповідає Леонід. – Оператор відповіла, що зі мною незабаром сконтактують, і за кілька хвилин так і сталося. 

Чоловікові зателефонували з відділу логістики, уточнили дату вивезення та обсяг негабариту. Окрім того, важливою умовою була відсутність заборгованості.

– У попередніх власників квартири були величезні борги й за негабарит, і за управління. Ми усі –  погасили. Потім розпитували, скільки в нас сміття. Я пояснив, що потрібна велика вантажівка, бо в стандартну газель усе б не помістилося. Розмова була в четвер, а в п’ятницю вже приїхав великий МАЗ і навантажувач, – говорить Леонід.

Мешканець заздалегідь домовився з вантажниками, і все це «добро» вони винесли до контейнерного майданчика, адже перед будинком ніде було лишити таку кількість відходів.

– Уранці хлопці все винесли, а вже після обіду дружина поверталася з роботи, і майданчик був чистим. Скориставшись послугою «Нової якості», ми зекономили щонайменше чотири тисячі гривень. Адже одна ходка вантажного автомобіля обійшлася б нам у дві з половиною тисячі. Додайте ще роботу навантажувача. Така зараз цінова політика. Це я дізнавався в п’яти приватних фірмах. 13, 20 грн і 2,5-4 тисячі грн! Думаю, не важко порахувати, різниця відчутна, – каже чоловік.

Менеджер із логістики компанії «Нова якість «Благоустрій» Сергій Уханьов каже: усі заявки виконують на наступний день після надходження.

– Зазвичай люди телефонують, коли вже мають, що вивозити. У такому разі ми фіксуємо це й наступного дня забираємо, аби негабарит довго не стояв під під’їздом. Бувають випадки, коли люди просять почекати й самі визначають дату вивезення. Ми це теж фіксуємо. Єдині вимоги: не мати заборгованості за послугу та винести до під’їзду сміття, – пояснює Сергій.

Якщо раніше отримували в середньому по одній заявці на день, то нині до компанії стали звертатися частіше.

– Для чого ми запустили таку опцію? По-перше, аби мешканці, які накопичили чимало відходів, не шукали способів донести їх до майданчиків для негабариту. По-друге, аби не перевантажувати контейнери та робити чистішим місто, – говорить менеджер із логістики та додає: – Ці заявки ми виконуємо після проходження нашим транспортом основних маршрутів. Адже шість днів на тиждень техніка збирає за графіком негабарит із 240 контейнерних майданчиків та від приватного сектору.

Залишити заявку на вивіз будівельного сміття може будь-який черкасець за номерами кол-центру компанії «Нова якість».