У ПАТ «Черкасиобленерго» відбулась нарада з питань підготовки та проходження осінньо-зимового періоду 2022-2023 років

Нарада згідно розпорядження Кабінету Міністрів України з питань підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до проходження осінньо-зимового періоду днями відбулася у ПАТ «Черкасиобленерго».

Участь у заході взяли: голова Наглядової ради ПАТ «Черкасиобленерго» Василь Богатир, голова правління Олег Самчук та керівний склад Товариства, директори всіх філій та відокремлених структурних підрозділів, а також головні бухгалтери та фахівці з кадрового забезпечення. Захід провели у відокремленому структурному підрозділі “Уманські енергетичні мережі”.

Учасники наради проаналізували роботу підприємства в період воєнного стану, визначили пріоритетні завдання та покрокові плани, направлені на реалізацію усіх необхідних заходів. Серед них: проведення моніторингу та нагляду за виконанням планових ремонтних робіт електрообладнання, розроблення комплексу організаційно-технічних заходів, спрямованих на посилення протипожежного стану підвідомчих об’єктів, узгодження порядку взаємодії підприємств енергетики з органами виконавчої влади та військовими адміністраціями, створення необхідного аварійного запасу обладнання, матеріалів, устаткування, паливно-мастильних матеріалів та інші важливі питання.

Захід почали хвилиною мовчання, вшановуючи пам’ять Героїв, які віддали найцінніше за свободу нашої держави і всіх українців.

Розпочав нараду голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

– Перш за все, я дякую нашим Збройним Силам України та всім захисникам за те, що ми з вами маємо можливість продовжувати працювати, підводити підсумки та розробляти плани заходів на майбутнє. Приємно сьогодні перебувати тут – у колі відповідального та професійного колективу нашого Товариства. Я глибоко вдячний кожному працівникові за оперативну та злагоджену роботу. Виконання усіх поставлених завдань у воєнний час є для нас дуже серйозним випробуванням, але попри усі ризики і труднощі підприємство продовжує працювати стабільно. Енергетики забезпечують споживачам Черкащини якісний та надійний розподіл електроенергії, по усіх філіях та підрозділах триває постійна робота, виконуються основні завдання. Протягом тривалого часу серйозних збоїв у роботі та відключень зафіксовано не було. Наразі основна мета подальшої роботи – це підготовка до осінньо-зимового періоду. Маємо спрацювати на випередження та провести необхідні заходи. Усі об’єкти соціального значення мають бути забезпечені надійним розподілом електричної енергії, — зазначив Олег Самчук. — Незважаючи на обставини Товариство увесь час працювало у штатному режимі. Крім того, сервісні центри ПАТ “Черкасиобленерго” надавали консультації споживачам цілодобово. Також важливо відмітити, що ми зберегли колектив, виконуємо всі зобов’язання перед працівниками та умови Колективного договору. Товариство надає всю можливу допомогу нашим захисникам та додатково підтримує мобілізованих працівників підприємства.

Учасники наради прозвітували про роботу відокремлених структурних підрозділів, також тих, які були реорганізовані минулого року. Зокрема до відокремленого структурного підрозділу «Уманські енергетичні мережі» увійшли: Жашківська, Маньківська, Монастирищенська, Христинівська філії ПАТ «Черкасиобленерго».

Окрім загальної наради, також були проведені профільні зустрічі із бухгалтерами та працівниками кадрових служб відокремлених структурних підрозділів.

— Ведення бухгалтерського обліку в період воєнного стану та реорганізація структурних підрозділів Товариства є основними темами нашої профільної наради. Є зміни і нюанси, до яких має бути приділена максимальна увага, тому що в бухгалтерській справі не може бути неточностей, має бути баланс і повна відповідність всім нормам, кодексам і законам, інакше ніяк. Ми активно пропрацювали всі поточні питання та спланували роботу бухгалтерів, враховуючи реалії, в яких сьогодні перебуває наша країна, — прокоментувала головний бухгалтер ПАТ «Черкасиобленерго» Світлана Кульбашна.

Питання трудових відносин і ведення військового обліку, мобілізації та бронювання працівників в період воєнного стану, а також реорганізації структурних підрозділів ПАТ «Черкасиобленерго» детально обговорила з працівниками кадрових служб Товариства директор з управління персоналом Надія Братаніч.

Особливу увагу підприємство приділило тим працівникам, які сьогодні захищають країну.

Так, за словами голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука нині у лавах Збройних Сил України несуть службу 154 працівника Товариства. На жаль, наша енергетична родина також зазнала втрат — 9 квітня 2022 року внаслідок ворожого обстрілу захищаючи державу загинув Григорій Засунько, контролер Катеринопільської філії відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі».

— Кожен мобілізований працівник щомісячно отримує середню заробітну плату Товариства та додатково десять тисяч гривень матеріальної допомоги. Загалом за 5 місяців 2022 року працівникам Товариства було виплачено матеріальної допомоги на суму близько мільйона гривень, — зауважив Олег Самчук.

Задля підвищення якості обслуговування споживачів та створення комфортних умов праці колективу підрозділу ВСП «Уманські енергетичні мережі» був проведений капітальний ремонт будівель, стан яких визначався як аварійний, ремонт не проводився більше 30 років. Його здійснили у два етапи. Перший етап розпочався в травні 2020 року та тривав до 20 грудня 2020 року. Другий етап довелось призупинити 24 лютого 2022 року, завершували ремонт, по можливості, вже в травні-червні, силами працівників «Уманських енергетичних мереж».

Тож усім гостям представили оновлене адміністративне приміщення ВСП «Уманські енергетичні мережі». А це капітально відремонтована чотириповерхова будівля, де замінені системи водопостачання, опалення та встановлено сучасну централізовану вентиляційну систему. Кабінети облаштовані новими меблями, оргтехнікою та всім необхідним для роботи. Відтепер чотириповерхова будівля «Уманських енергетичних мереж» відремонтована у кожному куточку.

По завершенню наради кожен працівник отримав перелік завдань та планів, які спільно з колективом виконуватимуть протягом наступного часу.

— Я впевнений, що наш колектив достойно та злагоджено пройде усі випробування, оскільки нас об’єднують не лише професійні обов’язки, а й почуття відповідальності та згуртованості. Ми націлені на результат і надалі виконуватимемо своє головне завдання – надійний розподіл електроенергії споживачам Черкаської області. Ми глибоко вдячні нашим Збройним Силам України за їх мужність і витривалість, професіоналізм та патріотизм. Далі працюватимемо спільно заради однієї великої мети — Перемоги, — підсумував голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

за матеріалами ПАТ “Черкасиобленерго”