уманська міська рада

В Умані знімуть з постаментів радянські пам’ятники — танк і гармату

В Умані триває процес дерадянізації, дерусифікації та декомунізації. Вже відбулись засідання комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування, перейменування вулиць, провулків, площ, скверів та встановлення пам’ятних знаків в Уманській міській територіальній громаді. Наразі мова йде про демонтаж пам’ятних знаків та символіки пов’язаної з радянським союзом.

Про це повідомляє Уманська міська рада на своїй сторінці у Facebook.

На території Уманської міської територіальної громади триває процес дерадянізації, дерусифікації та декомунізації. На черзі — вирішення подальшої долі пам’ятників воїнам-танкістам та воїнам 2-го фронту. Їх зняття — результат численних звернень жителів громади та продовження процесу декомунізації в громаді.

Пам’ятник воїнам 2-го фронту/ Автор: Уманська міська рада

— Кожен українець повинен усвідомити, що насаджена радянська ідеологія, насаджена радянська історія — нам чужа. Ми, як влада, докладемо максимум зусиль, щоб в Уманській громаді не залишилось натяку на радянщину, — зазначає Уманський міський голова Ірина Плетньова.

Наразі готується рішення сесії Уманської міської ради про демонтаж пам’ятних знаків та символіки пов’язаної з радянським союзом.

джерело