Наразі тут загальною фізичною підготовкою займаються троє воїнів: два ветерани АТО, учасники «Ігор Нескорених» Сергій Прядка і Вадим Мазніченко, а також учасник бойових дій останніх місяців Валерій Ковальчук. Усі троє отримали тяжкі поранення на російсько-українській війні, втративши кінцівки, і потребують реабілітації.

Із ветеранами тричі на тиждень займається тренер дитячо-юнацької спортивної школи Олексій Назаренко.

Створення цього центру – наша спільна ініціатива з директором МСК «Дніпро» (Черкаси) Юрієм Гончаровим. Наразі цей процес лише на початковій стадії, попереду ще багато роботи. Нині спортсменів вже забезпечили необхідним екіпіруванням і спортивним харчуванням. Уже маємо низку ідей і напрацювань для подальшого розвитку центру. Серед іншого, домовилися про співпрацю із Черкаським національним університетом у спортивній та психологічній площині.

Нагадаю, збирати кошти на створення реабілітаційного центру для ветеранів ми розпочали усією громадою. Провели благодійний футбольний матч за участю представників бізнесу. Виготовили власну поштову марку «Героям слава!», яку погасили на День міста, і кошти від її продажу ідуть на потреби центру.

За задумом, у ньому ветерани зможуть проходити спортивну і психологічну реабілітацію, готуватися до різноманітних змагань та ігор ветеранів. На жаль, війна триває. І турбота про соціальну та психологічну реабілітацію наших захисників є дуже важливою. Залучення до спорту ветеранів війни може стати важливим чинником на шляху їх повернення до нормального життя.

Від editor