Прокуратура довела у суді незаконність збільшення ціни на продукти харчування для черкаських дошкільнят – до бюджету м. Черкаси стягнуто понад пів мільйона гривень

Прокуратура зобов’язала через суд ТОВ «Каштан Плюс» сплатити на користь департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради понад пів мільйона гривень за нікчемними додатковими угодами про збільшення ціни на продукти харчування для навчальних закладів міста Черкаси.

Так, товариство, здійснюючи постачання товарів до закладів освіти після укладення договору незаконно збільшило ціну на продукти харчування та, як наслідок, безпідставно отримало бюджетні кошти.

Ювенальним прокурором у суді доведено факт порушення вимог частини 4 статті 36 Закону України «Про публічні закупівлі» та незаконного змінення істотних умов договору за відсутності коливання ціни на ринку в бік збільшення. Відповідно господарський суд зобов’язав суб’єкт господарювання сплатити до бюджету міста незаконно отримані кошти в сумі більш як пів мільйона гривень.

Не бажаючи сплачувати кошти, ТОВ «Каштан Плюс» оскаржило рішення суду. Однак Північний апеляційний господарський суд підтримав правову позицію прокурора щодо незаконності збільшення цін та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури